Ingredientai
IKI vištienos krūtinėlės
200
g
alyvuogių aliejaus
4
v. š.
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
maltos paprikos
žiupsnelis
malto kumino
žiupsnelis
garstyčių
1
a. š.
forminės baltos duonos
2
riekelės
forminės baltos duonos
2
riekelės
mėlynojo svogūno
0.5
vnt.
vyšninių pomidorų
1
sauja
baltojo vyno acto
1
v. š.
salotų lapų
1
sauja
baziliko lapelių
keletas
Salotos su vištiena gali būti puikus patiekalas kalėdiniam stalui. Ir netgi tai gali būti atskiru patiekalu, jei kiekvienam patieksite atskirai. Patiekdami salotas su vištiena papuošti baziliko lapeliais.
Gaminimo eiga
1. IKI vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis ir marinuokite šaukštu aliejaus, druska, pipirais, paprika, kuminu ir garstyčiomis.
2. Kepkite keptuvėje su aliejumi po 2 min. iš abiejų pusių, kol apskrus.
3. Duoną apskrudinkite skrudintuve ir supjaustykite kubeliais.
4. Šiaudeliais pjaustytą svogūną sumaišykite su per pusę perpjautais vyšniniais pomidorais bei alyvuogių aliejumi, actu, druska ir pipirais.
5. Ant salotų dėkite iškeptą vištienos krūtinėlę, marinuotas daržoves ir viską apibarstykite duonos skrebučiais. Galite salotas su vištiena papuošti baziliko lapeliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai