Ingredientai

česnako 7 skiltelės
medaus 1 v. š.
druskos 2 a. š.
rozmarino 2 šakelės
Kokios šventės be keptos anties. Ir šiam patiekalui verta skirti dėmesį – marinatas truks vieną dvi valandas. Keptą antį patiekite su mėgstamu garnyru.

Gaminimo eiga

1. Česnaką sutarkuokite ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi, medumi ir prieskoniais. Rozmarino lapelius nuimkite nuo šakelių ir įmaišykite į marinatą.

2. IKI antį ištrinkite marinatu ir marinuokite 1–2 val.

3. Marinuotą antį dėkite į kepimo indą, uždenkite kepimo folija ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 160 °C temp. apie 1–1,5 val.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temp. ir nuo anties nuimkite kepimo foliją. Kepkite dar 15–20 min., kol odelė apskrus.

5. Patiekite su mėgstamu garnyru.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai