Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Kepenėles nuplaukite.
2. Morką ir vieną IKI ŪKIS svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais.
3. Kepenėles ir smulkintas daržoves sudėkite į neprikepančią kepimo skardą su 100 g IKI sviesto ir apibarstykite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 30 min.
4. Prikaistuvyje užvirkite grietinėlę ir sudėkite keptas kepenėles su daržovėmis.
5. Viską labai gerai sutrinkite rankiniu trintuvu.
6. Gautą paštetą supilkite į indelius ir dėkite į šaldytuvą 2–3 val. susistovėti.
7. Likusius svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais ir su likusiu sviestu troškinkite apie 20 min.
8. Dėkite rudąjį cukrų, lengvai pasūdykite, supilkite actą ir sudėkite čiobrelio lapelius. Troškinkite dar apie 10 min., kol pradės tirštėti. Karamelizuotus svogūnus atvėsinkite ir patiekite kartu su paštetu.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai