Vištienos kepenėlių paštetas – subtilaus skonio užtepėlė, kurios niekas negalės atsisakyti. Kol atvės ir susistovės, teks palaukti, bet verta. Vištienos kepenėlių paštetas itin dera pateikti į šventinį stalą.

Gaminimo eiga

1. Kepenėles nuplaukite.

2. Morką ir vieną IKI ŪKIS svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais.

3. Kepenėles ir smulkintas daržoves sudėkite į neprikepančią kepimo skardą su 100 g IKI sviesto ir apibarstykite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 30 min.

4. Prikaistuvyje užvirkite grietinėlę ir sudėkite keptas kepenėles su daržovėmis.

5. Viską labai gerai sutrinkite rankiniu trintuvu.

6. Gautą paštetą supilkite į indelius ir dėkite į šaldytuvą 2–3 val. susistovėti.

7. Likusius svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais ir su likusiu sviestu troškinkite apie 20 min.

8. Dėkite rudąjį cukrų, lengvai pasūdykite, supilkite actą ir sudėkite čiobrelio lapelius. Troškinkite dar apie 10 min., kol pradės tirštėti. Karamelizuotus svogūnus atvėsinkite ir patiekite kartu su paštetu.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai