Ingredientai
baklažano
1
vnt.
mėlynojo svogūno
0.5
vnt.
vyšninių pomidorų
1
saujelė
konservuotų avinžirnių
200
g
alyvuogių aliejaus
3
v. š.
žaliosios citrinos sulčių
1
v. š.
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
fetos sūrio
100
g
baziliko lapelių
keletas
aitriųjų paprikų dribsnių
žiupsnelis
Porcijos: 2
Jei nesugalvojate, ką paruošti pietums ar vakarienei, gaminkite avinžirniais ir feta įdarytą baklažaną. Gardu, sotu ir sveika. Avinžirniais ir feta įdarytą baklažaną kepkite orkaitėje apie 30 min.
Gaminimo eiga
* Baklažaną pjaukite pusiau ir išskobkite vidų.
* Išskobtą baklažano vidų supjaustykite kubeliais. Svogūną supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidorus pjaukite į 4 dalis ir viską maišykite su konservuotais avinžirniais.
* Pagardinkite alyvuogių aliejumi (2 šaukštais), žaliosios citrinos sultimis, druska ir pipirais.
* Gautą mišinį sudėkite į išskobtus baklažanus ir apibarstykite fetos sūriu.
* Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 25–30 min.
* Iškeptą baklažaną pagardinkite baziliko lapeliais, aitriųjų paprikų dribsniais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Atsiliepimai