Jei nesugalvojate, ką paruošti pietums ar vakarienei, gaminkite avinžirniais ir feta įdarytą baklažaną. Gardu, sotu ir sveika. Avinžirniais ir feta įdarytą baklažaną kepkite orkaitėje apie 30 min.

Gaminimo eiga

* Baklažaną pjaukite pusiau ir išskobkite vidų.

* Išskobtą baklažano vidų supjaustykite kubeliais. Svogūną supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidorus pjaukite į 4 dalis ir viską maišykite su konservuotais avinžirniais.

* Pagardinkite alyvuogių aliejumi (2 šaukštais), žaliosios citrinos sultimis, druska ir pipirais.

* Gautą mišinį sudėkite į išskobtus baklažanus ir apibarstykite fetos sūriu.

* Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 25–30 min.

* Iškeptą baklažaną pagardinkite baziliko lapeliais, aitriųjų paprikų dribsniais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai