Ingredientai
raudonasis svogūnas
1
vnt.
džiovintos slyvos
40
g
balzaminis acto kremas
15
ml
„Mantinga“ mielinė sluoksniuota tešla
3
lapeliai
laiškinis svogūnas
10
g
sūdyti ančiuviai
20
g
kiaušinio trynys
1
vnt.
pipirai
pagal skonį
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* Dubenėlyje sumaišykite pjaustytus raudonuosius svogūnus, smulkintas džiovintas slyvas, saulėje džiovintus pomidorus, pipirus bei balzaminį acto kremą.
* Į kepimo skardą įklokite kepimo popierių, užlašinkite alyvuogių aliejaus tiek, kiek bus užkepėlių. Ant alyvuogių aliejaus padėliokite ir padalinkite užmaišytą garnyrą.
* Kočėlu lengvai iškočiokite tešlą ir peiliu tešlos lapelius padalinkite pusiau. Klokite ant garnyro ir paspauskite, kad neliktų oro tarpų.
* Ištepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių 15 minučių.
* Iškepusiems leiskite 5 minutes pravėsti ir mėgaukitės.
* Pilnai atvėsusius laikykite sandariame inde šaldytuve. Suvartokite per 3-4 dienas.
Atsiliepimai