Užkepėlė su ančiuviais – sūrokas užkandis, tinkantis vakarėliams su skaniu gėrimu. tai tikra skonių bomba! Iškepus užkepėlei leiskite šiek tie atvėsti.

Gaminimo eiga

* Dubenėlyje sumaišykite pjaustytus raudonuosius svogūnus, smulkintas džiovintas slyvas, saulėje džiovintus pomidorus, pipirus bei balzaminį acto kremą.

* Į kepimo skardą įklokite kepimo popierių, užlašinkite alyvuogių aliejaus tiek, kiek bus užkepėlių. Ant alyvuogių aliejaus padėliokite ir padalinkite užmaišytą garnyrą.

* Kočėlu lengvai iškočiokite tešlą ir peiliu tešlos lapelius padalinkite pusiau. Klokite ant garnyro ir paspauskite, kad neliktų oro tarpų.

* Ištepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių 15 minučių.

* Iškepusiems leiskite 5 minutes pravėsti ir mėgaukitės.

* Pilnai atvėsusius laikykite sandariame inde šaldytuve. Suvartokite per 3-4 dienas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai