Išbandykite salierų apkepą: sluoksniuoti salierai su kreminiu sūrio padažu – išskirtinio garnyro idėja. Labai tinka prie mėsos patiekalų arba gali būti patiekiamas kaip vegetariškas patiekalas. Salierų apkepą pateikite karštą.

Gaminimo eiga

* Nuluptą saliero šaknį supjaustykite plonais griežinėliais.

* Kepkite česnako skilteles svieste ant mažos ugnies, kad česnakas būtų švelniai apskrudęs, bet nepridegęs.

* Ten pat supilkite grietinėlę, dižono garstyčias ir užvirinkite.

* Tada sudėkite pjaustytus salierus ir pavirkite 2 min.

* Perdėkite apvirtus salierus į kepimo indą, likusį padažą užpilkite ant viršaus.

* Ant viršaus užtarkuokite kietąjį sūrį ir pabarstykite čiobreliais.

* Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 min.

* Iškepusį apibarstykite šviežiomis petražolėmis ir iškart patiekite.

* Pilnai atvėsusį apkepą laikyti šaldytuve ir suvartoti per 3–4 dienas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai