Kepenėlių paštetas tiks visada – ir kaip užtepėlė pusryčių metu, ir kaip užkandis ruošiant vakarėlį. Minkštos tekstūros paštetą itin gardu valgyti su duonos lazdelėmis. Kepenėlių paštetą prieš patiekdami gerai atšaldykite.

Gaminimo eiga

* Kepenėles supilkite į kiaurasamtį, kad ištekėtų skystis.

* Keptuvėje ištirpdykite 25 g „Clever“ sviesto ir pakepinkite smulkiai pjaustytą česnaką.

* Suberkite kepenėles ir įdėkite dar 25 g „Clever“ sviesto, pagardinkite druska ir pipirais, įmeskite „Iki“ čiobrelio lapelių. Kepdami maišykite ir vartykite, kad kepenėlės apkeptų iš visų pusių.

* Į trintuvą sudėkite apkepusias kepenėles, įpilkite „Billa“ balzaminio acto, įdėkite 25 g „Clever“ sviesto, įpilkite šlakelį vandens ir sutrinkite iki vientisos masės.

* Gautą kepenėlių masę supilkite į indą, apdenkite maistine plėvele ir visiškai atvėsinkite šaldytuve.

* Patiekdami paštetą puoškite „Iki“ čiobrelio lapeliais ir raudonaisiais serbentais. Ragaukite su mielinės tešlos lazdelėmis su sūriu „Billa“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai