Yra kasdienių patiekalų ir yra skirtų ypatingoms progoms. Ši anties krūtinėlė – iš pastarųjų. Minkšta, kvapni krūtinėlė ir troškintos daržovės – puikus derinys. Anties krūtinėlė skani ir atvėsusi.

Gaminimo eiga

* Pasiruoškite daržoves: nuluptą morką supjaustykite griežinėliais, svogūną – pusžiedžiais, čili pipirą, išėmę sėklas, susmulkinkite, salierą, česnaką – taip pat.

* Į puodą pilkite aliejaus ir subėrę kepinkite daržoves. Po kelių minučių suberkite perpus perpjautus pomidoriukus. Pamaišykite, įberkite druskos, pipirų. Baigiant kepti įberkite kapotų petražolių ir išmaišykite.

* Į puodą suberkite pupeles (be skysčio) ir supilkite sultinį. Pavirkite.

* Antienos krūtinėlės paviršių (pusę su odele) supjaustykite nedideliais rombais. Supjaustyta puse dėkite į keptuvę ir – ant ugnies. Užberkite druskos. Gerai apkepusią krūtinėlę apverskite, ten pat į keptuvę įdėkite čiobrelio šakelių. Įdėkite sviesto ir juo ištirpusiu gausiai palaistykite antienos krūtinėlę.

* Čiobrelį uždekite ant krūtinėlės ir kepsnį šaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 8 minutėms.

* Iškepusį kepsnį perkelkite į lėkštę, užpilkite sviesto padažo, kuriame kepė. Atvėsusį kepsnį supjaustykite griežinėliais.

* Į lėkštę, kurioje patieksite, dėkite troškintų daržovių, o ant jų – krūtinėlės griežinėlius, apibarstykite juos jūros druska ir dar patepkite sviesto padažu, kuriame kepė. Skanaus.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai