Ingredientai
jautienos išpjova
200
g
rudieji pievagrybiai
100
g
druska
5
g
kvapieji pipirai
5
g
sviestas
50
g
grietinė
50
g
laiškinis česnakas
10
g
kietasis sūris
100
g
sezamo sėklos
žiupsnelis
„Mantinga“ mielinė sluoksniuota tešla
1
pakelis
kiaušinio trynys
1
vnt.
Porcijos: 2
Pyragėliai su jautiena ir pievagrybiais – sotus užkandis, tinkantis bet kokiai progai. Patartina ragauti su šiltu jautienos arba vištienos sultiniu. Pyragėlius su jautiena ir pievagrybiais patiekite dar šiltus.
Gaminimo eiga
* Keptuvėje išlydykite sviestą ir ant didelės kaitros apkepkite jautieną ir pievagrybius, pabarstykite druska, pipirais. Kepkite 5 minutes nuolat maišydami.
* Bebaigiant kepti įdėkite grietinės ir pabarstykite laiškinių svogūnų.
* Iš tešlos išpjaukite apskritimus, į šios vidurį dėkite pagamintą mėsos įdarą bei tarkuotą sūrį. Tešlos kraštelį patepkite vandeniu ir užlenkę užspauskite kraštus. Viršų patepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite sezamo sėklomis.
* Kepkite 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
* Po kepimo leiskite 5 minutes pravėsti ir mėgaukitės.
* Atvėsusius pyragėlius laikykite sandariame inde šaldytuve. Suvartokite per 3-4 dienas.
Atsiliepimai