Ingredientai

paprikos 4 vnt.
morka 1 vnt.
kuskuso 100 g
sultinio 200 ml
pipirų pagal skonį
druskos pagal skonį
ghi sviesto 3 v. š.
Porcijos: 4
Šis įdarytų paprikų receptas itin tiks norintiems sotesnio patiekalo. Išbandykite: nors šiek tiek užtruksite, tačiau neabejokite – įdarytos paprikos yra labai skanu.

Gaminimo eiga

1. Išskobkite paprikas, kepurėles nupjaukite, tačiau neišmeskite.

2. Faršą sumaišykite su druska, pipirais ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje (prieš tai išlydykite 1 v. š. ghi sviesto). Mėsa turi būti apskrudusi.

3. Keptuvėje išlydykite kelis šaukštus ghi sviesto, berkite kubeliais pjaustytą svogūną, tarkuotą morką ir cukiniją. Kelias minutes pakepkite uždengę dangtį, tada – kelias minutes nuėmę dangtį.

4. Kuskusą užpilkite sultiniu ir palikite bent 10-čiai minučių, kad išbrinktų (skysčio neturi likti, jei lieka – jį nupilkite).

5. Kuskusą, mėsą ir daržoves sumaišykite iki vientisos masės. Jei reikia, dar pagardinkite druska, pipirais.

6. Paprikas įdarykite, uždėkite kepurėlę ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 30-čiai minučių.

7. Įdarytas paprikas patiekti galima pačiais įvairiausiais būdais. Mes šį kartą rinkomės mėgstamą grikių garnyrą (virti grikiai, kelias minutes apvirti brokoliai, 1 a. š. sviesto, druska, pipirai).

Skanaus!

PATARIMAI:

* Rinkitės liesą mėsą – kalakutieną.
* Įprastą garnyrą – bulves – pakeiskite grikiais ir kelias sekundes apvirtais brokoliais.
* Įdarui panaudokite kuo daugiau daržovių.

Tinklaraštis „Lieknos bitės“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai