aA
Lietuvos liberalų sąjūdžio (LS) lyderis Eligijus Masiulis neslepia, kad partija jau yra parengusi preliminarų sąrašą žmonių, kurie galėtų, jei per rinkimus nusišypsotų sėkmė, pretenduoti į ministrų postus. Suderinus kandidatus su partijos valdyba, jų pavardes dar prieš rinkimus planuojama skelbti viešai, rašo „Lietuvos žinios“.
Vitalijus Gailius
Vitalijus Gailius
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Pasak LS lyderio, tarp numatomų kandidatų į ministrus - daugiausia partijos nariai, bet esama ir nepartinių specialistų, padėjusių rengti LS rinkimų programą ar kandidatuojančių į Seimą su šios politinės jėgos vėliava. Vienas iš tokių - buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovas Vitalijus Gailius.

"Galiu pasakyti, kad į partijos rinkimų sąrašą įtrauktas buvęs FNTT vadovas V. Gailius yra tarp kandidatų po rinkimų vadovauti ar atitinkamam Seimo komitetui, ar eiti aukštas pareigas Vidaus reikalų ministerijoje (VRM)", - dienraščiui atskleidė E.Masiulis.

E.Masiulis neslėpė, kad minimame sąraše yra ir dabar ministrais dirbantys LS atstovai - jis pats, vadovaujantis Susisiekimo ministerijai (SM), teisingumo ministras Remigijus Šimašius, Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) vadovas Gintaras Steponavičius.

Kaip žinoma, V.Gailius neteko darbo vasarį tuomečio VRM vadovo liberalcentristo Raimundo Palaičio valia, Valstybės saugumo departamentui panaikinus pareigūno teisę dirbti su slapta informacija.

V.Gailius, kaip ir jo pavaduotojas Vytautas Giržadas, buvo įtariami galėję nutekinti informaciją apie banko "Snoras" privatizaciją. Tačiau įtarimai FNTT vadovui taip ir nepareikšti.

Tuomet kilus skandalui remianti V.Gailių garsiai skelbėsi valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0