Vidaus reikalų ministro Artūro Meliano įsakymu 36-erių Š.Rameikis naujas pareigas praėjo eiti penktadienį.

Jam pavesta koordinuoti FNTT padalinių vykdomą operatyvinę veiklą, bendradarbiavimą operatyvinės veiklos srityje su kitomis teisėsaugos institucijomis. Be to, naujasis FNTT direktoriaus pavaduotojas kuruos apygardos padalinius, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Š.Rameikis FNTT direktoriaus pavaduotoju paskirtas penkerių metų kadencijai.

Tarnybą policijoje jis pradėjo 1995 metais, nuo 1998 metų dirbo Utenos rajono policijos komisariate tardytoju. Nuo 2001 metų jis vadovavo šio policijos komisariato Tardymo skyriui, o 2003 metais ėjo Utenos rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus komisaro pareigas.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje Š.Rameikis pradėjo dirbti 2003 metais. Specialiųjų užduočių skyriuje, vieno iš poskyrių viršininku. 2005–2011 metais Š.Rameikis dirbo Neteisėto paramos panaudojimo tyrimo skyriaus viršininko pavaduotoju, o nuo 2011 metų – Analizės ir prevencijos valdybos Neteisėto paramos panaudojimo analizės ir prevencijos skyriaus vadovu.

Š.Rameikis laimėjo VRM skelbtą konkursą į FNTT direktoriaus pavaduotojo pareigas. Jis buvo vienintelis konkurso dalyvis.

Buvęs FNTT direktorius Vitalijus Gailius ir jo pavaduotojo pareigas ėjęs Vytautas Giržadas atleisti vasario 15 dieną.

Buvęs vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis FNTT vadovų atleidimą motyvavo Valstybės saugumo departamento medžiaga. Anksčiau šie pareigūnai tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką "Snoras" galimo atskleidimo.

Dėl šio sprendimo, sulaukusio koalicijos partnerių konservatorių kritikos ir sukėlusio įtampas koalicijoje, vėliau buvo priverstas atsistatydinti ir pats R.Palaitis.

V.Gailių FNTT vadovo poste pakeitė konkursą laimėjęs Kęstutis Jucevičius, anksčiau ėjęs FNTT Specialiųjų užduočių valdybos Operatyvinės veiklos skyriaus viršininko pareigas.

Generalinė prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba, susijusį su galimu informacijos apie "Snorą" atskleidimu.