Tuomet atostogas baigia Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas, kuriam pagal įstatymą priklauso skirti ir atleisti FNTT direktorių bei jo pavaduotojus.

„Tai užtruks, be ministro procedūros tikrai nevyks“, - BNS sakė Vidaus reikalų ministerijos Protokolo ir viešųjų rytių skyriaus vedėja Audra Keniausytė-Petraitienė.

Trečiadienio vakarą pasibaigus konkurso rezultatų apskundimo terminui, Š.Rameikio kandidatūrą taip pat dar turės įvertinti Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Š.Rameikis buvo vienintelis praėjusį penktadienį vykusio konkurso į FNTT direktoriaus pavaduotojo pareigas dalyvis.

Š.Rameikis yra anksčiau siekęs vadovauti FNTT, tačiau tąkart konkursą laimėjo Vitalijus Gailius.

Buvęs FNTT direktorius V.Gailius ir jo pavaduotojo pareigas ėjęs Vytautas Giržadas atleisti vasario 15 dieną.

Buvęs vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis FNTT vadovų atleidimą motyvavo Valstybės saugumo departamento medžiaga. Anksčiau šie pareigūnai tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką „Snoras“ galimo atskleidimo.

Dėl šio sprendimo, sulaukusio koalicijos partnerių konservatorių kritikos ir sukėlusio įtampas koalicijoje, vėliau buvo priverstas atsistatydinti ir pats R.Palaitis.

V.Gailių FNTT vadovo poste pakeitė konkursą laimėjęs Kęstutis Jucevičius, anksčiau ėjęs FNTT Specialiųjų užduočių valdybos Operatyvinės veiklos skyriaus viršininko pareigas.

Generalinė prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba, susijusį su galimu informacijos apie „Snorą“ atskleidimu.