aA
Trečiadienį Zarasų apylinkės teismas supaprastinto proceso tvarka išnagrinėjo balsų per Seimo rinkimus pirkimo bylą Zarasuose. Šio miesto gyventojui, 37-erių Ramūnui Garbinčiui skirta bausmė - 400 valandų viešųjų darbų, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.
Už rinkėjų balsų pirkimą zarasiškis nuteistas 400 val. viešųjų darbų
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Teismas paskyrė dešimties mėnesių viešųjų darbų bausmę, nuteistasis įpareigotas 400 valandų – per mėnesį po 40 valandų dirbti visuomenės labui.

Teismas patenkino Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokuroro Genadijaus Jefimovo prašymą užbaigti nusikaltimų piliečių rinkimų teisėms, Seimo rinkimų ir referendumų tvarkai baudžiamąją bylą supaprastinto proceso tvarka, teismo baudžiamuoju įsakymu pripažino zarasiškį kaltu papirkimu trukdžius asmenims realizuoti savo teisę rinkti.

Praėjusią savaitę Zarasų apylinkės teisme ši byla prokurorų prašymu jau buvo nagrinėta pagreitinto proceso tvarka, valstybės kaltintojas G. Jefimovas buvo prašęs teisiamajam paskirti dvejų metų laisvės apribojimo bausmę, tačiau teismas spalio 19 d. grąžino bylą prokurorui, nors kaltinamasis ir buvo pripažinęs savo kaltumą.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad spalio 10 ir 11 d. Zarasų mieste R. Garbinčius, paprašytas kandidato į Seimą, manoma Rimvydo Podolskio, papirkti asmenis ir tikėdamasis gauti sau materialinį atlygį, keliems asmenims pažadėjo atsilyginti po dešimt litų, jei jie balsuos už numeriu „3“ pažymėtą Darbo partiją ir Darbo partijos kandidatą. Papirkti asmenys įvykdė prašymą ir jiems buvo sumokėta.

Ikiteisminį tyrimą dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise ir rinkėjų papirkimo per dvi dienas atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai, tyrimą organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokurorai.

Už papirkimą arba apgaulės būdu trukdymą piliečiui realizuoti savo teisę rinkti, būti išrinktam arba dalyvauti referendume baudžiama viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0