aA
Zarasų-Visagino apygardos rinkimų komisija, tiksliau 8 iš 10 jos narių, atsisako toliau tęsti darbą. Savo sprendimą komisijos nariai motyvuoja pabrėždami vienašališkus rinkimų komisijos pirmininkės, socialdemokratės Daivos Kelečienės sprendimus bei Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimą (VRK) dėl balsų papirkinėjimo panaikinti rinkimų rezultatus.
Zarasų-Visagino apygardos rinkimų komisija atsisako tęsti darbą
© DELFI (R.Daukanto pieš.)

Darbą tęsti atsisako Liberalų sąjūdžio atstovė Inga Buliginaitė, „darbietis“ Petras Ivanovas, mero deleguota Aušra Lamanauskienė, konservatorius Algirdas Misevičius, liberalcentristė Aldona Navagruckienė, teisininkų draugijos paskirta Aliona Sinicienė, mero deleguota komisijos pavaduotoja Aušra Šarkienė ir „tvarkietis“ Arūnas Zavackas.

„Įvertindami Vyriausiosios rinkimų komisijos 2012-12-21 sprendimą Nr. Sp-308 pripažinti negaliojančiais rinkimų rezultatus vienmandatėje Zarasų-Visagino rinkimų apygardoje Nr. 52 ir atsižvelgdami į tai, kad apygardos komisijai visa sudėtimi nebuvo sudarytos galimybės išsakyti nuomonę apie rinkimų organizavimą šioje apygardoje ir prisiimdami asmeninę atsakomybę, atsisakome tęsti darbą apygardos rinkimų komisijoje“, - rašo komisijos nariai.

„Atsižvelgiant į anksčiau išdėstytą, manytina, kad apygardos komisijos nariai skiriami tik „juodam“ darbui, o sprendimus vienašališkai priima apygardos pirmininkas“, - teigiama pareiškime.

Zarasų-Visagino apygardos rinkimų komisijos pirmininkė D. Kelečienė DELFI teigė, kad komisija atsistatydina protestuodama prieš VRK sprendimą naikinti rinkimų rezultatus dėl rinkėjų papirkinėjimo, mat dėl to nukenčia niekuo dėtas „tvarkiečių“ kandidatas Algimantas Dumbrava. Pati D. Kelečienė sako mananti atvirkščiai ir sveikinanti VRK sprendimą.

„Aš labai sveikinu VRK sprendimą, kad panaikino rezultatus“, - sakė D. Kelečienė.

Kaip žinoma, Zarasų-Visagino apygardoje į antrą turą pateko „tvarkietis“ A. Dumbrava bei „darbietis“ Rimvydas Podolskis, kuris, kaip įtariama, papirkinėjo rinkėjus. Trečias liko socialdemokratas Nikolajus Gusevas, kuris, jeigu nebūtų papirkinėjami rinkėjai, galėjo būti antas ir patekti į antrą turą.

„Vakar buvom susirinkę į posėdį, nariai protestavo prieš tokį VRK sprendimą, kad jis yra neteisėtas ir pažeidžia kitų interesus, tai yra likusios kandidato. Tai vienas iš argumentų. Vienas iš komisijos narių galvoja, kad reiktų sulaukti teismų sprendimų, kad žmonės, atiduoda didžiausią pasitikėjimą vienam kandidatui, o jis lieka neišrinktas“, - pasakojo D. Kelečienė.

Jis taip pat pripažino sulaukusi pretenzijų dėl to, kad į VRK posėdį nuvyko viena. „Man penktadienį vakare paskambino, kad 13 val. turiu dalyvauti posėdyje. Kvietė kaip komisijos pirmininkę ir kodėl nebuvo pasitarta su visa apygardos rinkimų komisija, apie ką kalbėti, ką sakyti ir ko nesakyti“, - sakė pirmininkė.

D. Kelečienė taip pat pabrėžė, jog rinkėjų papirkinėjimas užfiksuotas Zarasuose, o Visaginas, anot jos, balsavo tvarkingai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0