aA
Sąjunga „Taip“ (Tėvynės atgimimas ir perspektyva) – Lietuvos politinė partija, įkurta 2011 m. lapkričio 19 d. Partijos lyderis – šiuo metu jai vadovaujantis Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.
Sąjunga „Taip“
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Artūras Zuokas 1999 m. tapo Lietuvos liberalų sąjungos vicepirmininku, o nuo 2003 vadovavo Liberalų ir centro sąjungai (LiCS). 2005 m. nuo LiCS atskilo dalis A. Zuoko vadovavimu nepatenkintų politikų ir įkūrė Liberalų sąjūdį.

2010 m. iš LiCS pasitraukė pats A. Zuokas, tais pačiais metais įkurdamas visuomeninį judėjimą „Taip“, o vėliau ir politinę partiją – Sąjungą „Taip“. Partijos pagrindą sudaro judėjimas „Taip“, kuris laimėjo 2011 m. savivaldybių rinkimus Vilniuje.

Pats A. Zuokas pasitraukimą iš LiCS argumentavo laiko trūkumu – jam teko rinktis tarp naujos veiklos – visuomeninio judėjimo ir narystės partijoje.

Vilniaus mero Artūro Zuoko ir jo bendražygių sumanymas su parlamento rinkimais surengti referendumą dėl Seimo narių skaičiaus sumažinimo reikiamo visuomenės palaikymo nesulaukė. Iniciatyvinei grupei, pasivadinusiai "TAIP Seimo atgimimui", per tris mėnesius pavyko surinkti beveik 125 tūkst. piliečių parašų vietoj būtinų 300 tūkstančių.

Iniciatyvinė grupė referendume piliečių norėjo paklausti, ar jie pritaria Seimo narių skaičiaus sumažinimui nuo 141 iki 101, Seimo nario kadencijos iki penkerių metų pailginimui, Seimo rinkimų datos perkėlimui iš rudens į pavasarį. Taip pat siūlyta nustatyti, kad parlamentaras gali būti renkamas tik dvi kadencijas iš eilės.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0