aA
Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra prašo generalinio prokuroro Dariaus Valio kreiptis į Seimą dėl teisinės neliečiamybės panaikinimo teisėjai Neringai Venckienei.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

"Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra kreipėsi į generalinį prokurorą siūlydama kreiptis į Seimą dėl teisinės neliečiamybės panaikinimo teisėjai N. Venckienei. Pagrindas yra nevykdomas teismo sprendimas", - BNS sakė prokuratūros atstovė Rūta Dirsienė.

Pasak jos, generalinis prokuroras ketina pats analizuoti ikiteisminio tyrimo medžiagą ir priimti sprendimą, BNS sakė prokuratūros atstovė Rūta Dirsienė.

Praeitą savaitę prokuratūra pranešė, kad dėl teismo sprendimo nevykdymo perduoti Laimutės Stankūnaitės ir Drąsiaus Kedžio dukrą motinai pradėtas ikiteisminis tyrimas vykdomas intensyviai.

Pernai gruodį Kėdainių rajono apylinkės teismo nutartimi mergaitės globa suteikta jos motinai L.Stankūnaitei, tačiau šis teismo sprendimas nėra įvykdytas.

Šiuo metu mažametė gyvena tetos teisėjos N.Venckienės namuose. Globėja mergaitės motinai neperduota, motyvuodama, kad ši atsisako pas ją eiti savo noru.

Kovo pabaigoje kilus incidentui Venckų namuose policijai ir antstolei nepavyko įvykdyti teismo nutarties ir perduoti vaiką motinai. Susirūpinimą dėl šio įvykio išreiškė politikai ir visuomenės veikėjai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Gynybos pramonė Lietuvoje: vardina dideles perspektyvas, bet pasigenda svarbių valstybės žingsnių

Pastaraisiais metais Lietuvos gynybos pramonė tobulėja ir plečiasi itin sparčiai. Karas Ukrainoje...

Pomėgį pavertė sėkmingu verslu – per dieną sulaukia 300 klientų: turi gudrų planą ateičiai

Nors Lietuvoje neturime kalnų ir uolų, užsiimti laipiojimo sportu gali kiekvienas. „Bonobo...

Karas Ukrainoje. Žiniasklaida: JAV ruošia 6 mlrd. vertės karinės pagalbos paketą Ukrainai Ukraina atitraukia iš fronto amerikietiškus tankus „Abrams“

JAV ruošiasi paskelbti vieną didžiausių karinės pagalbos paketų Ukrainos istorijoje. Bendra jo...

Mokslininkai apskaičiavo, kaip ir kodėl atsirado Mėnulis – dėmesį patraukė objektas asteroidų žiede

Mėnulis atsirado, kai į pirmykštę Žemę trenkėsi Marso dydžio kūnas Tėja. Kad Tėja...