aA
Paprastas, gardus ir kvepiantis obuolių pyragas prie puodelio arbatos.
Karamelinis obuolių pyragas
Karamelinis obuolių pyragas
© Corbis/Scanpix

4 porcijoms reikės:

Tešlai:

120 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio,
4 valg. šaukštų pieno,
60 g cukraus,
60 g sviesto.

Įdarui:

3 vidutinio dydžio kietų obuolių,
1-2 valg. šaukštų cukraus,
1-2 valg. šaukštų medaus,
tarkuoto muskato,
malto cinamono.

Obuolius nulupkite ir supjaustykite gabalėliais, išmaišykite su medumi, cukrumi, muskatu ir cinamonu. Šią masę supilkite į riebalais išteptą skardą. Uždenkite indą folija ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 15-20 minučių, kol obuoliai suminkštės.

Kol obuoliai keps, paruoškite tešlą. Sviestą ištirpinkite, suberkite į jį miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, supilkite pieną ir plaktą kiaušinį. Gerai išplaktą tešlą pilkite šaukštu ant apkeptų obuolių. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 30-35 minutes.

Kai iškeps, apkepą apverskite ant lėkštės, kad obuoliai būtų viršuje. Pyragą galima patiekti su plakta grietinėle ar vaniliniu padažu (2 valg. šaukštai kukurūzų miltų, 200 ml pieno, 2 valg. šaukštai cukraus, 1 šaukštelis vanilės esencijos – miltus ir cukrų išplakti su pienu ir maišant kaitinti, kol sutirštės).

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0