4 porcijoms reikės:
Tešlai:
120 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio,
4 valg. šaukštų pieno,
60 g cukraus,
60 g sviesto.
Įdarui:
3 vidutinio dydžio kietų obuolių,
1-2 valg. šaukštų cukraus,
1-2 valg. šaukštų medaus,
tarkuoto muskato,
malto cinamono.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite gabalėliais, išmaišykite su medumi, cukrumi, muskatu ir cinamonu. Šią masę supilkite į riebalais išteptą skardą. Uždenkite indą folija ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 15-20 minučių, kol obuoliai suminkštės.
Kol obuoliai keps, paruoškite tešlą. Sviestą ištirpinkite, suberkite į jį miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, supilkite pieną ir plaktą kiaušinį. Gerai išplaktą tešlą pilkite šaukštu ant apkeptų obuolių. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 30-35 minutes.
Kai iškeps, apkepą apverskite ant lėkštės, kad obuoliai būtų viršuje. Pyragą galima patiekti su plakta grietinėle ar vaniliniu padažu (2 valg. šaukštai kukurūzų miltų, 200 ml pieno, 2 valg. šaukštai cukraus, 1 šaukštelis vanilės esencijos – miltus ir cukrų išplakti su pienu ir maišant kaitinti, kol sutirštės).
Skanaus!
Top naujienos
Automobiliams visam laikui uždaromas Vilniaus oro uosto pandusas (11)
Nuo pirmadienio automobiliams visam laikui uždaroma Vilniaus oro uosto simboliu tapusi...
Dvi kartas užauginusi konferencija grįžta: ant scenos – nuo NATO saugumo specialisto iki moters, kurią seka milijonai pasirodys atstovai iš žinomiausių prekių ženklų – Duolingo, Nokia, Google ir kt.
Ateities tendencijų parkas – taip šiemet vadinamas jau aštuonioliktą kartą organizuojamas,...