aA
Kėdainių rajono apylinkės teismas ketvirtadienį patenkino antstolės Sonatos Vaicekauskienės prašymą bei paskyrė laikinajai Laimutės Stankūnaitės ir Drąsiaus Kedžio dukros globėjai Neringai Venckienei baudą, siekiančią po 200 Lt už kiekvieną dieną praėjusią po to, kai ji turėjo mergaitę grąžinti mamai.
N.Venckienei už teismo sprendimo nevykdymą – po 200 Lt bauda už kiekvieną dieną
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Kėdainių rajono apylinkės teismas dar praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė, kad mergaitė turi augti su mama. Buvo nustatyta, kad Kauno apygardos teismo teisėja N. Venckienė mergaitę perduoti L. Stankūnaitei turi vėliausiai iki gruodžio 30-osios dienos.

Būtent nuo šios dienos ir bus skaičiuojama bauda N. Venckienei. Tai reiškia, kad N. Venckienei jau priskaičiuota baudos suma šiai dienai siekia beveik 18 tūkst. Lt. Šią sumą N. Venckienė turėds sumokėti L. Stankūnaitei.

Kaip praneša teismas, antstolė pateiktu pareiškimu prašė skirti maksimalaus įstatyme nustatyto dydžio baudą, t.y. po 1000 Lt už kiekvieną teismo sprendimo nevykdymo dieną. Teismas pripažino faktą, jog N. Venckienė, suvokdama teismo sprendimo nevykdymo pasekmes, piktybiškai vengia vykdyti teismo sprendimą ir tokiu būdu grubiai pažeidžia kitų proceso dalyvių teises bei, delsdama vykdyti sprendimą, sąmoningai apsunkina jo įvykdymą.

Nustatant baudos dydį, teismas atkreipė dėmesį į skirtinos baudos tikslą, kuris yra susijęs ne tik su siekiu finansiškai nubausti asmenį už teismo sprendimo nevykdymą, bet ir su proceso šalies skatinimu tinkamai ir savalaikiai įvykdyti teismo sprendimą, todėl teismas laikėsi nuostatos, jog maksimalios baudos skyrimas fiziniam asmeniui neatitiktų baudos skyrimo tikslų ir paskirties, todėl skirtinos baudos dydį mažino iki 200 Lt už kiekvieną teismo sprendimo nevykdymo dieną.

Nutartis per 7 dienas nuo jos priėmimo dienos gali būti skundžiama atskiruoju skundu Panevėžio apygardos teismui per šią nutartį priėmusį Kėdainių rajono apylinkės teismą.

N. Venckienė tikina, kad aštuonmetė mergaitė pati nenori gyventi su mama, o ji nesiruošia vaiko versti jėga eiti pas L. Stankūnaitę.

Kėdainių rajono apylinkės teismas lygiai prieš savaitę – kovo 22-ąją – leido taikyti priverstines priemones tam, kad teismo sprendimo būtų įvykdytas. Tuo bandyta pasinaudoti jau kitą dieną, tačiau mergaitės perdavimas L. Stankūnaitei virto tikra drama, o mergaitė iš Kedžių namų Garliavoje taip ir neišvyko.

Kovo 23-osios įvykiai Garliavoje

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Įvardijo priežastį, kodėl Lietuvos prezidento rinkimai – be intrigos: įvyko baisus dalykas (32)

Lietuvoje vyksta ne prezidento rinkimai , o perrinkimas, todėl kampanija ir yra tokia nyki....

20 Lietuvos metų Europos Sąjungoje: tokio pajamų augimo gali pavydėti net ir visos kitos naujosios ES valstybės kaip keitėsi algos, kas atpigo (23)

Gegužės 1-ąją sueina lygiai du dešimtmečiai, kai Lietuva yra Europos Sąjungos narė....

Fantastiška Šaro ir Sašos kapelų akistata: nugalės Jasikevičiaus magija ar pribloškianti Motiejūno forma?

Jau šią savaitę gali paaiškėti visi Eurolygos finalo ketverto dalyviai. Taip nutiks, jei visos...

Ar galiu užeiti? Vilniaus TV bokšte – apartamentai už 1000 eurų: norinčių tiek mokėti yra

Lietuvos radijo ir televizijos centras šį pavasarį atvėrė atnaujintas erdves, kokių iki šiol TV...