aA
Per praėjusį penktadienį Garliavoje vykusį bandymą įvykdyti teismo sprendimą ir Laimutei Stankūnaitei grąžinti jos vaiką, Kedžių namuose kilus grumtynėms, nukentėjo ne tik mergaitė, bet ir jos motina. Moteris nurodė, kad jai alkūne į akį smogė kažkas iš name buvusių teisėjos Neringos Venckienės artimųjų, praneša lrytas.lt.
Po grumtynių Garliavoje - pareiškimai policijai ir prokuratūrai
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

Po incidento L. Stankūnaitė buvo nuvežta į ligoninę, gavo pažymą apie patirtus sužalojimus. Tos pačios dienos vakarą moteris kreipėsi į Kauno rajono policijos komisariatą, kur užregistruotas pranešimas apie incidentą bei prašymas pradėti ikiteisminį tyrimą.

Kiek anksčiau nei L. Stankūnaitė teisėsaugai pasiskundė teisėja Neringa Venckienė. Ji pareiškė, kad mergaitė buvo sumušta per nevykusį bandymą ją grąžinti mamai, mažametei sužalotas pilvas. Kauno rajono apylinkės prokuratūra dėl šio fakto pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Lrytas.lt žiniomis, Kauno rajono policijos komisariatas gavo pranešimą ir dėl velionio Drąsiaus Kedžio tetos A. Skučienės sužalojimo – per grumtynes jai prakirsta lūpa.

Kaip pranešė, LNK žinios, L.Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas pirmadienį kreipsis į prokuratūrą dėl trukdymo įvykdyti teismo sprendimą.

Tuo tarpu antstolė Aldona Vaicekauskienė ketina kreiptis į Kauno rajono apylinkės prokuratūrą su pareiškimais dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo Laimai Kedienei, Vytautui Kedžiui ir Audronei Skučienei.

Be to, ji ketina prašyti teismo išaiškinti, ar paimant mergaitę, patalpoje gali būti policijos pareigūnai.

Kaip DELFI jau skelbė, penktadienį Laimutės Stankūnaitės dukros perdavimas mamai virto grumtynėmis, o aštuonmetė patyrė didžiulę moralinę traumą bei liko laikinosios globėjos Neringos Venckienės namuose. Aiškėja, kad mergaitės perdavimui buvo visiškai nepasiruošta.

Kaip teigia Vaiko teisių apsaugos specialistės, kurios dalyvavo dramoje, joms apskritai nebuvo žinoma, kad penktadienį planuojama perduoti mergaitę mamai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Prie pastato, kuriame teisiamas Trumpas, – šiurpus incidentas

Niujorko teisėjas Juanas Merchanas penktadienį pranešė, kad buvo atrinkta 12 prisiekusiųjų...

Sedekerskis ir „Baskonia“ pačiupo paskutinį Eurolygos atkrintamujų bilietą

Penktadienį nuaidėjo pirmųjų istorijoje Eurolygos įkrintamųjų paskutinis mačas, po kurio...

Pavasaris liko tik prisiminimuose: naktimis 6 laipsniai šalčio, dienomis – šlapdriba

Artimiausią parą Lietuvos orus lems ciklonai, tad sulauksime ir kartu su jais slenkančių kritulių...

Sujudimas Kaune: dėl padidėjusio radiacinio fono evakuoti Eigulių gyventojai (4)

Kauniečiai sunerimo dėl gausių specialiųjų tarnybų pajėgų Eiguliuose, prie V....

Į krantą išplauta keistos formos būtybė pašiurpino pajūrio lankytojus: kas tai per padaras? (1)

Australijoje paplūdimiu vaikščiojusi moteris aptiko šiurpios išvaizdos padarą, iš pažiūros...