aA
Kolumbijos prezidentas Juanas Manuelis Santosas paskelbė, kad šalyje daugiau kaip 3,1 tūkst. nėščių moterų yra užsikrėtusios uodų pernešamu Zikos virusu.
Zika virusas
Zika virusas
© Scanpix

Užkratas ir toliau sparčiai plinta Šiaurės bei Pietų Amerikos regionuose. Apie tai praneša „Reuters“.

Brazilijoje atliekamas tyrimas, kurio metu siekiama nustatyti, ar virusas susijęs su daugiau kaip 4 tūkst. mikrocefalijos apsigimimo atvejų. Tyrėjams jau pavyko nustatyti, kad 17 atvejų tikrai yra susiję su Zikos infekcija, aptikta kūdikio arba motinos kūne. Tiesa, iki šiol nėra oficialiai patvirtinta, kad virusas tikrai sukelia mažagalvystę.

Kolumbijos prezidentas nurodė, kad iki šiol mikrocefalijos atvejų šalyje užregistruota nebuvo. Dabartiniu metu apie virusą žinoma nedaug, nėra sukurtos vakcinos jam gydyti.

Maždaug 80 proc. užsikrėtusiųjų nejaučia jokių susirgimo simptomų, o likusiai ligonių daliai paprastai pasireiškia nesunkaus susirgimo požymių: karščiavimas, bėrimas, paraudusios akys. Iš viso Kolumbijoje užsikrėtusių Zikos virusu asmenų skaičius siekia 25 tūkst. 645, iš jų 3 tūkst. 177 – nėščios moterys.

„Prognozuojama, kad užsikrėtusiųjų skaičius gali pasiekti 600 tūkst.“, – teigia J. Manuelis Santosas. Kolumbijos vyriausybė visoje šalyje ketina mažinti uodų skaičių – purkšti dujas, naikinti užsistovėjusio vandens telkinius.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Kupiškio baldininkai – apie bankrutuojančius užsienio klientus ir į Braziliją nuvedusias žaliavų paieškas (1)

Ilgus metus nuosekliai augusi minkštų baldų karkasus gaminanti Kupiškio įmonė „Slavita“...

Naštą palengvinusi ir kompasą sureguliavusi Lietuvos rinktinė laukia pilnesnių tribūnų

„Visada svarbu pradėti pergale, kad jos nepritrūktų pabaigoje, kai jau kovojama dėl medalių“,...

Rinkoje netrukus gali atsirasti netradicinis baltymų šaltinis: patogu pjaustyti ir kepti – bet ar išdrįstumėte paragauti?

Naujas mokslininkų tyrimas atkleidė, jog pitonai – sveikas, naudingas, aplinką tausojantis ir...