aA
Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis jau iš esmės sutarė, su kuria partija eis į rinkimus. Jis planuoja dalyvauti partijos rinkiminiame sąraše bei antros Seimo nario kadencijos taip pat siekti vienmandatėje. Tačiau kuri politinė jėga jį suviliojo – politikas slepia.
L.Kernagis rinkimuose dalyvaus kaip nepartinis partijos sąraše
© A.Didžgalvio nuotr.

Planus vestis L. Kernagį į rinkimus deklaravo „Drąsos kelio“ partijos lyderė, buvusi teisėja Neringa Venckienė. Tačiau pats Antikorupcijos komisijos vadovas DELFI teigė nesvarstantis ir net anksčiau rimtai nesvarstęs galimybės į Seimą brautis su šia partija.

„Jie („Drąsos kelias“ – DELFI) patys mane buvo įrašę. Ir paskui daugiau pokalbis ir nevyko su jais. Nei mes vienas kitą mylim, nei mes vienas kito negerbiam. Kažkiek esame kalbėję, bet iki to, kad mane kelti sąraše, prieita nebuvo“, - sakė L. Kernagis.

DELFI žiniomis, L. Kernagis rinkosi tarp dviejų pasiūlymų, kuriuos pateikė Krikščionių partija bei partija „Taip“, kuriai vadovauja Vilniaus meras Artūras Zuokas. Antikorupcijos komisijos pirmininkas taip pat dažnai pastebimas besilankantis „Taip“ būstinėje, įsikūrusioje netoli Seimo. Tačiau pats politikas nelinkęs įvardinti, po kokios partijos vėliava eis į rinkimus. Jis atskleidžia tik tiek, kad į pasirinktą partiją nestos, o jos sąraše figūruos kaip nepartinis kandidatas.

„Apie mano rinkiminius planus paskelbs ta jėga, su kuria eisiu. Pats kol kas negaliu pasakyti. (...) Į partiją greičiausiai jokią nestosiu. Būsiu tiktai sąraše“, - sakė parlamentaras.

Apie L. Kernagio pasirinkimą turėtų būti pranešta kitą savaitę. Tai esą padarys ne pats parlamentaras, o jo simpatijas pelniusi politinė partija.

Paklaustas, ar jau pasirinko vienmandatę apygardą, kurioje norėtų kelti savo kandidatūrą, Antikorupcijos komisijos vadovas teigė turintis kelis variantus, tačiau nenorintis jų atskleisti.

„Esu kelias nusimatęs, bet dabar tikrai nepasakysiu. Kad neišgąsdinti konkurentų“, - reziumavo L. Kernagis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0