aA
Iki Seimo rinkimų likus kelioms savaitėms Prūsalių kaimas (Plungės r.) sulaukė Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) narių dovanos - autobusų stotelės paviljono, rašo „Lietuvos žinios“.
Audrius Klišonis
Audrius Klišonis
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Rinkimų prievaizdai aiškinasi, ar taip nebandyta papirkti rinkėjų. Šis gestas aprašytas vietiniame laikraštyje. Nurodyta, kad tai - politinė reklama, apmokėta iš LiCS kandidato Plungės-Rietavo rinkimų apygardoje, sveikatos apsaugos viceministro Audriaus Klišonio rinkimų sąskaitos.

Pasak A. Klišonio, stotelės paviljoną įrengę Plungės liberalcentristai ištesėjo prūsališkiams dar prieš 2011 metų savivaldybių tarybų rinkimus duotą pažadą, ir "tai neturi nieko bendra su Seimo rinkimais".

Klausiamas, kodėl negalėjo palaukti porą savaičių ir paviljoną pastatyti pasibaigus Seimo rinkimams, sveikatos apsaugos viceministras paaiškino, kad tuomet žmonėms būtų tekę mirkti lietuje.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sulaukė skundo dėl galimo rinkėjų papirkimo. Pasak VRK pirmininko Zenono Vaigausko, vykstant agitacinei kampanijai įstatymai tokių dalykų netoleruoja.

"Viena vertus, malonu, kad rūpinamasi žmonėmis ir statomos autobusų stotelės. Tačiau nežinau, ar tai tinkama veikla rinkimų agitacijos laikotarpiu. Geriau jau stotelę pastatyti ne agitaciniu laikotarpiu", - pažymėjo jis.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0