aA
Greitai pagaminamas gaivus vaisinis keksas.
Keksas
Keksas
© Corbis/Scanpix
Tešlai reikės:

300 g miltų,
200 g cukraus,
280 g sviesto,
4 kiaušinių,
žiupsnelio druskos.

Įdarui:

2 šaukštai krakmolo,
¼ šviežio ananaso,
Cukraus pagal skonį.

Ananasą perpjauti per pusę, išpjauti kotą, aštriu peiliu nulupti žievę; ketvirtį ananaso supjaustyti mažais gabalėliais, apibarstyti cukrumi. Prieš sudedant ananasą į tešlą, nupilti susidariusias sultis ir pabarstyti ananaso gabalėlius krakmolu.

Tešlai kambario temperatūros sviestą suplakti mikseriu, pamažu sudedant 3/4 cukraus ir druską. Plakti, kol sviestas taps purus ir šviesus.

Trynius atskirti nuo baltymų. Vieną po kito dėti trynius, vis plakant tešlą. Svarbu kiekvieną trynį dėti tik tada, kai ankstesnis jau bus suplaktas su sviestu. Dalimis supilti miltus ir išmaišyti šakute. Pasistenkite ilgai tešlos nemaišyti.

Baltymus išplakti su likusiu cukrumi ir atsargiai supilti į tešlą. Sudėti ananaso gabalėlius.

Kekso formą sutepti sviestu, pabarstyti džiūvėsiais atsargiai sukrėsti tešlą. Kepti įkaitintoje iki 180°С orkaitėje maždaug 45 minutes.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0