Pagal šį receptą galima paruošti ne tik jaučio širdis, bet ir jautieną. Jautienos reikės 700 gramų.

Gaminimo eiga

Ruošdami širdis, iš pradžių ištirpinkite vandenyje druską.

Nuplaukite širdis po vandens srove ir įdėję į pasūdytą vandenį palaikykite apie vieną valandą.

Nusunkite širdis ir apibarstykite žvėrienos prieskoniais (vienai širdžiai – vienas arbatinis šaukštelis mišinio).

Jei ruošiate mėsą, supjaustykite ją mažesniais gabaliukais ir apibarstykite
žvėrienos prieskoniais.

Kepkite keptuvėje įdėję 50 g sviesto, kol gražiai paruduos, paskui kepkite apie 6–7 minutes iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Likusius 50 g sviesto reikės vėliau panaudoti padažui.

Užvirinkite pieną ir plaktą grietinėlę su susmulkintais žaliaisiais pipirais.

Sudėkite kukurūzų košę, sumažinkite ugnį ir palikite troškintis 10 minučių.

Įplakite 50 g minkšto sviesto, sudėkite tarkuotą parmezaną ir atsargiai išmaišykite.

Santa Maria

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai