Ingredientai
morkos
2
vnt.
pomidorai
2
vnt.
svogūnas
1
vnt.
druska ir pipirai
pagal skonį
vanduo
100
ml
pomidorų pasta
50
g
citrinos žievelė
1
vnt.
citrinos sultys
0.5
vnt.
petražolės
10
g
rūkytas upėtakis
200
g
Porcijos: 3
Šiam užkandžiui paruošti reikės rūkyto upėtakio ir daržovių. Iš daržovių paruošite salsą, o kai ši atvės, ja papuošite žuvies juosteles. Be galo gardus užkandis su rūkytu upėtakiu pravers ruošiantiems šventinį stalą.
Gaminimo eiga
* Į keptuvę su aliejumi berkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės.
* Tada suberkite burokine tarka sutarkuotas morkas, kubeliais pjaustytus pomidorus, įberkite druskos ir pipirų. Pamaišykite.
* Užpilkite vandens ir kiek patroškinkite.
* Tada įdėkite pomidorų pastos, išmaišykite.
* Užtarkuokite citrinos žievelės, išspauskite pusės citrinos sulčių, išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies.
* Rūkytą upėtakį supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais, įsmeikite pagaliukus – kad paruoštą užkandį būtų patogiau paimti.
* Ant rūkyto upėtakio juostelės uždėkite paruoštos daržovių salsos. Puoškite smulkintomis petražolėmis.
Atsiliepimai