Ingredientai
pastarnokas
1
vnt.
rudieji pievagrybiai
300
g
šoninė
200
g
porai
200
g
saliero stiebas
100
g
čili dribsniai
1
a. š.
pomidorų pasta
200
g
Porcijos: 2
Šis kopūstų troškinys turi daug umami skonio – dėl šoninės ir pomidorų pastos. Patiekalas skirtas sunaudoti nuopjovas ar užsilikusias daržoves. Patiekite su duonele.
Gaminimo eiga
* Stambiais gabaliukais supjaustykite šoninę.
* Smulkiai supjaustykite kopūstus, pastarnoką, saliero stiebą, pievagrybius, porus.
* Dideliame puode pakepkite šoninę apie 5-7 minutes, kol riebaliukas ištirps.
* Tada dėkite visas daržoves ir toliau kepkite 10 minučių, kol suminkštės.
* Dėkite pomidorų pastą ir paskrudinkite.
* Viską užpilkite vištienos sultiniu ir troškinkite uždengę dangtį 20 minučių.
* Patiekite troškinį kartą. Labai tinka su šviesia duonele ir grietine, taip pat galite užbarstyti arba įmaišyti šviežių žalumynų.
* Atvėsinus galima laikyti šaldytuve, sandariame inde apie 2-3 dienas.
Atsiliepimai