Ingredientai
Pienas
300
ml
Svogūnai
1
vnt.
Lauro lapai
1
vnt.
Čiobreliai
2
šakelės
Petražolės
1
šakelė
Sviestas
25
g
Miltai
25
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Muskato riešutas
žiupsnelis
Porcijos: 5
Bešamelio padažas – ekonomiškiausias; jis teisėtai gali vadintis padažų karaliumi. Bešamelį paprasta pagaminti ir jis universalus: tinka ir mėsos, ir žuvies, ir daržovių patiekalams. Be to, jį lengva pakeisti ar atnaujinti papildžius vos vienu kitu ingredientu.
Gaminimo eiga
* Į puodą supilti pieną, sudėti svogūną, žoleles, muskato riešutą, pagardinti druska ir pipirais. Užvirinti, iškart nuimti nuo ugnies, uždengti ir palikti 30 min. – 1 val., perkošti per sietelį.
* Išlydyti sviestą puode, sudėti miltus ir kaitinti vieną minutę. Nuimti nuo ugnies ir palaipsniui supilti pieną vis pamaišant. Užvirinti ir virti 2 minutes nuolat pamaišant.
Atsiliepimai