Bešamelio padažas

8 straipsnių

Pieno žvaigždės

Laidoje „Gamink su Dvaro. Legendos virtuvėje“ jau lankėsi ne viena ryškiausia Lietuvos legenda. Šį kartą garsusis žurnalistas Orijus Gasanovas kartu gaminti pasikvietė legendinį kulinarinių laidų vedėją, virtuvės šefą Robertą Ščesnavičių. 4000 receptų sukūręs Robertas parodė, kaip pasigaminti nesudė...

Bešamelio padažo reikia visur. Be jo neiškepsite gardžios lazanijos, neparuošite įvairių padažų prie mėsos, miltinių ir kitokių patiekalų. Ir kokie gi cepelinai bus be užpilo, kurio pagrindą sudaro bešamelio padažas.

Mums neabejotinai geriausiai su lazanija siejamas Bešamelio padažas gimė prancūzų karaliaus Liudviko XIV dvare. O tai, kad iki šiol jis karaliauja virtuvėse, rodo jo aukštą rangą. Kaip ir minėta, lazanija ir Bešamelis yra užmezgę aistringą romaną, tačiau ne veltui šis padažas yra prancūzų kilmės – j...

Beata Nicholson

Dabar mėginu prisiminti, kada pirmą kartą gaminau lazaniją… Ir negaliu, bet žinau, kad tai buvo gana seniai. Atsimenu, kad dėdavau visko, neretai ji būdavo per minkšta ir išbėgusi į šalis, ne kartą esu keitusi baltą padažą varške ar grietine. Bet tvirčiausiai lazaniją vis tik suklijuoja paprastas ba...