Patikėkite – plėšytos vištienos receptas grilio sezono metu jums bus reikalingas tikrai ne vieną kartą. Tad šį receptą tikrai verta išsisaugoti. Plėšyta vištiena pravers ruošiant sumuštinius, suvožtinius, picą ir kitus patiekalus.

Gaminimo eiga

* Keptuvėje su aliejumi kepkite vištieną. Pagardinkite ją druska, uždenkite dangčiu ir leiskite pakepti.

* Mėsą išimkite, o į tą pačią keptuvę įdėkite sviesto, įmeskite perpus perpjautus svogūnus, morką, česnako skilteles.

* Daržovėms kiek apkepus sudėkite vištieną, užberkite pipirų, lauro lapų, čiobrelio šakelių ir užpilkite sultiniu. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 30 minučių.

* Tada mėsą ištraukite ir susmulkinkite. Tai galite atlikti ir kiaušinių plaktuvu.

* Sultinį, kuriame troškinosi mėsa, nugarinkite perpus, nukoškite.

* Į perkoštą sultinį berkite rudąjį cukrų, česnako granules, paprikos miltelius, pilkite actą, kečupą, garstyčias ir išmaišykite.

* Puodą su padažu virkite 10 minučių. Tada užpilkite ant plėšytos vištienos ir išmaišykite. Plėšyta vištiena su padažu paruošta.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai