Viskas apie ryžius

 (1)
Pasaulyje yra daugiau nei 8000 rūšių ryžių, besiskiriančių savo forma, spalva, o svarbiausia - skoniu. Ir jeigu vaikiškai košei tinkamiausi yra apvalūs šlifuoti klijingi ryžiai, tai garnyrui arba egzotiškam Azijos patiekalui jie visiškai netinka.
Ilgagrūdžiai ryžiai

Jie turėtų būti kiekvienoje virtuvėje. Siauri ilgi grūdai po virimo išlieka birūs ir nesulipę.Ši rūšis pasižymi neutraliu aromatu, todėl tinka kaip garnyras prie visų mėsos ir žuvies patiekalų bei gali būti naudojama su daržovėmis, gaminant apkepus.

Laukiniai ryžiai arba ryžių žolė

Juodos spalvos laukinių ryžių grūdai atrodo tarsi lakuoti. Šie ryžiai atkeliavo pas mus ne iš Rytų, o iš Amerikos. Skonis su švelniu riešutų prieskoniu. Laukiniai ryžiai sunkiai išverda, todėl juos reikia mirkyti. Ši ryžių rūšis yra pati brangiausia, todėl viena vartojama gana retai. Dažniausiai jie maišomi su kitų rūšių ryžiais. Puikiai tinka su žuvies patiekalais.

Rudieji nešlifuoti ryžiai

Nuo grūdų pašalinama luobelė, tačiau jie nešlifuojami, todėl išsaugomos visos maistingosios medžiagos. Šiuos ryžius virti reikia apie 20 minučių, bet ir išvirti grūdai turi likti truputį kieti. Dažnai patiekiamas kaip atskiras patiekalas arba vartojamas su daržovių valgiais.

Amerikietiškas mišinys

Ryžiai

Norėdami gauti idealų ryžių mišinį, kai kurie gamintojai sumaišo iki 7 ryžių rūšių, pridėdami dar kukurūzų ir lęšių. Išeina neblogas garnyras.

Baltieji Azijos ryžiai

Tai pati populiariausia ryžių rūšis pasaulyje. Išvirę šie ryžiai būna sniego baltumo, birūs, švelnūs, nuostabaus aromato. Nuo seno vartojami Azijos virtuvėje. Puikus garnyras europietiškai virtuvei, mėsos ir žuvies patiekalams.

Aromatingi Tailando ryžiai

Šiuos ryžius dar vadina "jazminų", dėl jų puikaus gėlių aromato. Išvirę šie ryžiai yra truputį klijingi, todėl daugiau tinkami egzotiškiems ir saldiems patiekalams.

Greito paruošimo ryžiai

Išankstinio apdirbimo garais dėka šie ryžiai perpus greičiau pagaminami, todėl netgi šlifuoti jie išsaugo iki 80 % juose esančių vitaminų ir mineralų.

Siūlome išbandyti puikų receptą ir pasigaminti ryžių pudingą.

Ryžių pudingas

Ryžių pudingas

4 porcijos

Pudingui:

375 ml pieno, 6 g želatinos, 1 citrinos žievelė, 2 valg. šaukštai cukraus, stiklinė grietinėlės, 1 maišelis vanilinio cukraus; 4 metalinės formelės pudingui.

Vaisiniam užpilui ir papuošimui:

200 gervuogių (arba kitokių uogų), 1-2 arbat. šaukšteliai medaus, 4 puselės konservuotų persikų, mėtos šakelė.

Pagaminimo laikas: 45 min.; Ryžių virimas: 25 min.; Pudingo atšaldymui: 4 val.; Kaloringumas: 350 kkal / 1 porc.

Pudingo gaminimas:

5 minutėms užmerkite želatiną nedideliame kiekyje šalto vandens. Užvirinkite pieną su citrinos žievele. Truputį pavirinus, supilti ryžius ir maišant virti 25 min. Išimkite citrinos žievelę ir suberkite į ryžius cukrų. paruoštą želatiną supilti į ryžių košę. Palikite, kad atauštų. Išplakite grietinėlę su vaniliniu cukrumi ir sumaišykite su atvėsusiais ryžiais. Formeles pudingui praskalaukite šaltu vandeniu ir sukrėskite į jas gautą masę. Sudėkite į šaldytuvą ir palikite 4 valandoms.

Ruošiame užpilą:

Gervuoges nuplaukite ir pusę uogų sutrinkite bei sumaišykite su medumi. Likusios uogos bus reikalingos papuošimui. 3 persiko puseles smulkiai supjaustykite ir taip pat sutrinkite. Likusią dalelę gražiai supjaustykite skiltelėmis.

Kai pudingas bus sustengęs, labai trumpam pastatykite indelius į verdančią garų vonelę, kad pudingas gražiai išsiimtų. Peiliu atsargiai apveskite pagal formelės kraštus ir išimkite pudingą. Pateikite pudingą užpiltą paruoštu gervuogių bei persikų užpilu bei papuoškite.

Skanaus!.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Aktualijos

A. Bumblauskas ragina kol kas nesidžiaugti: nelabai pasitikiu tokiais atradimais (994)

2017 kovo mėn. 30 d. 11:33
Vilniaus universiteto profesorius Alfredas Bumblauskas sako, kad Vokietijoje rastas, kaip manoma, Vasario 16-osios Lietuvos nepriklausomybės aktas gali būti ne originalas, o tik posėdžio protokolas. Jis kartoja iki šiol nežinojęs profesoriaus Liudo Mažylio, kuris tokiems atradimams esą neturi reikiamos kompetencijos.

Sukilo prieš „Kauno energiją“: už šildymą kauniečiai permokėjo milijoną? (36)

2017 kovo mėn. 30 d. 12:58
"Kauno energija"
DELFI / Rafael Achmedov
Lietuvos nepriklausomų šilumos gamintojų asociacija skaičiuoja, kad kauniečiai už šildymą gerokai permoka.

Eksperimentas: išnagrinėjus lietuviškų dešrelių sudėtį rezultatas šokiravo dešrelių reitingas (39)

2017 kovo mėn. 30 d. 13:23
Sulaukėme daug prašymų ištirti dešreles, juk ne paslaptis, kad jas valgo dauguma, kai kurie galbūt labai retai, kai jau visai striuka su idėjomis, ką pagaminti vakarienei, kiti gal ir dažniau, bet valgytojų tikrai netrūksta. Nusprendusios išsiaiškinti, kas jose slypi, nesitikėjome, kad jos taps iki šiol turbūt labiausiai nuvylusiu produktu.

Skaudžios skyrybos: Th. May apkaltinta grasinimais ES saugumui ES piliečių D. Britanijoje laukia neaiški ateitis (1)

2017 kovo mėn. 30 d. 13:40
Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Theresa May kaltinama derybose dėl „Brexit“ norinti savo naudai pasinaudoti itin svarbiu argumentu – grasinanti britų ir Europos gyventojų saugumui, skelbia CNN.

Prezidentė: susisiekėme su A. Merkel biuru dėl Vasario 16-osios akto grąžinimo (63)

2017 kovo mėn. 30 d. 13:01
Pareigūnai susisiekė su Vokietijos kanclerės Angelos Merkel biuru dėl Berlyne rasto Lietuvos nepriklausomybės akto ir tiria jo grąžinimo galimybę, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.