Viskas apie ryžius

 (1)
Pasaulyje yra daugiau nei 8000 rūšių ryžių, besiskiriančių savo forma, spalva, o svarbiausia - skoniu. Ir jeigu vaikiškai košei tinkamiausi yra apvalūs šlifuoti klijingi ryžiai, tai garnyrui arba egzotiškam Azijos patiekalui jie visiškai netinka.
Ryžių pudingas
Ilgagrūdžiai ryžiai

Jie turėtų būti kiekvienoje virtuvėje. Siauri ilgi grūdai po virimo išlieka birūs ir nesulipę.Ši rūšis pasižymi neutraliu aromatu, todėl tinka kaip garnyras prie visų mėsos ir žuvies patiekalų bei gali būti naudojama su daržovėmis, gaminant apkepus.

Laukiniai ryžiai arba ryžių žolė

Juodos spalvos laukinių ryžių grūdai atrodo tarsi lakuoti. Šie ryžiai atkeliavo pas mus ne iš Rytų, o iš Amerikos. Skonis su švelniu riešutų prieskoniu. Laukiniai ryžiai sunkiai išverda, todėl juos reikia mirkyti. Ši ryžių rūšis yra pati brangiausia, todėl viena vartojama gana retai. Dažniausiai jie maišomi su kitų rūšių ryžiais. Puikiai tinka su žuvies patiekalais.

Rudieji nešlifuoti ryžiai

Nuo grūdų pašalinama luobelė, tačiau jie nešlifuojami, todėl išsaugomos visos maistingosios medžiagos. Šiuos ryžius virti reikia apie 20 minučių, bet ir išvirti grūdai turi likti truputį kieti. Dažnai patiekiamas kaip atskiras patiekalas arba vartojamas su daržovių valgiais.

Amerikietiškas mišinys

Ryžiai

Norėdami gauti idealų ryžių mišinį, kai kurie gamintojai sumaišo iki 7 ryžių rūšių, pridėdami dar kukurūzų ir lęšių. Išeina neblogas garnyras.

Baltieji Azijos ryžiai

Tai pati populiariausia ryžių rūšis pasaulyje. Išvirę šie ryžiai būna sniego baltumo, birūs, švelnūs, nuostabaus aromato. Nuo seno vartojami Azijos virtuvėje. Puikus garnyras europietiškai virtuvei, mėsos ir žuvies patiekalams.

Aromatingi Tailando ryžiai

Šiuos ryžius dar vadina "jazminų", dėl jų puikaus gėlių aromato. Išvirę šie ryžiai yra truputį klijingi, todėl daugiau tinkami egzotiškiems ir saldiems patiekalams.

Greito paruošimo ryžiai

Išankstinio apdirbimo garais dėka šie ryžiai perpus greičiau pagaminami, todėl netgi šlifuoti jie išsaugo iki 80 % juose esančių vitaminų ir mineralų.

Siūlome išbandyti puikų receptą ir pasigaminti ryžių pudingą.

Ryžių pudingas

Ryžių pudingas

4 porcijos

Pudingui:

375 ml pieno, 6 g želatinos, 1 citrinos žievelė, 2 valg. šaukštai cukraus, stiklinė grietinėlės, 1 maišelis vanilinio cukraus; 4 metalinės formelės pudingui.

Vaisiniam užpilui ir papuošimui:

200 gervuogių (arba kitokių uogų), 1-2 arbat. šaukšteliai medaus, 4 puselės konservuotų persikų, mėtos šakelė.

Pagaminimo laikas: 45 min.; Ryžių virimas: 25 min.; Pudingo atšaldymui: 4 val.; Kaloringumas: 350 kkal / 1 porc.

Pudingo gaminimas:

5 minutėms užmerkite želatiną nedideliame kiekyje šalto vandens. Užvirinkite pieną su citrinos žievele. Truputį pavirinus, supilti ryžius ir maišant virti 25 min. Išimkite citrinos žievelę ir suberkite į ryžius cukrų. paruoštą želatiną supilti į ryžių košę. Palikite, kad atauštų. Išplakite grietinėlę su vaniliniu cukrumi ir sumaišykite su atvėsusiais ryžiais. Formeles pudingui praskalaukite šaltu vandeniu ir sukrėskite į jas gautą masę. Sudėkite į šaldytuvą ir palikite 4 valandoms.

Ruošiame užpilą:

Gervuoges nuplaukite ir pusę uogų sutrinkite bei sumaišykite su medumi. Likusios uogos bus reikalingos papuošimui. 3 persiko puseles smulkiai supjaustykite ir taip pat sutrinkite. Likusią dalelę gražiai supjaustykite skiltelėmis.

Kai pudingas bus sustengęs, labai trumpam pastatykite indelius į verdančią garų vonelę, kad pudingas gražiai išsiimtų. Peiliu atsargiai apveskite pagal formelės kraštus ir išimkite pudingą. Pateikite pudingą užpiltą paruoštu gervuogių bei persikų užpilu bei papuoškite.

Skanaus!.

www.DELFI.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Aktualijos

Mažus atlyginimus mokančius verslininkus ims už trumpo pavadžio: ką ir kaip purtys (179)

2016 gruodžio mėn. 8 d. 05:30
Mažus atlyginimus mokančius verslininkus ims už trumpo pavadžio: ką ir kaip purtys
DELFI (M. Ažušilio nuotr.)
Kad ir kiek didėtų minimali alga, tūkstančiai darbuotojų net per kelis darbus tokio dydžio pajamų oficialiai negauna. Jų darbdavius pradėjusios atidžiau tikrinti valstybės institucijos mato teigiamų pokyčių, taigi daugiau dėmesio kai kuriems verslininkams skirs ir kitais metais.

Emigrantas, atsisakęs Lietuvos pilietybės: svetur pakilo iš pelenų, bet kaina buvo milžiniška (63)

2016 gruodžio mėn. 8 d. 05:30
Dmitrijus Konovalovas
Asmeninio albumo nuotr.
Palikti Lietuvą, neslepia šiuo metu Anglijoje gyvenantis Dmitrijus Konovalovas, greičiausiai paskatino beviltiškumas. Svečioje šalyje į karjeros aukštumas jis kilo sunkiai – teko gyventi sename name kiauru stogu, nuolat kariauti su migracijos tarnybomis, tačiau šis vargas atsipirko su kaupu.

Užsislaptinęs turtuolių kvartalas žengia naują žingsnį: atveria savo vartus (192)

2016 gruodžio mėn. 7 d. 21:25
Vilniaus Laurų gyvenvietė transformuojasi ir pamažu keičia uždaro, šeimyniniais ryšiais pagrįsto, tik privilegijuotiesiems skirto rajono įvaizdį. Nekilnojamojo turto brokeriai pastebi, kad ilgai save nuo smalsuolių akių saugojusiais Laurais domisi prabangaus, vertę išlaikančio būsto ieškantys bei saugumą ir privatumą vertinantys pirkėjai.

Britanijos parlamentas pritarė Th. May „Brexit“ planui (2)

2016 gruodžio mėn. 8 d. 07:31
Britanijos parlamentas pritarė Th. May „Brexit“ planui
DELFI (D.Pipo nuotr.)
Didžiosios Britanijos parlamentas pritarė premjerės Theresos May pateiktam planui pradėti vadinamojo „Brexito“ derybas iki kovo pabaigos.

Geresnis pasirinkimas už kavą: suteikia energijos ir stiprina sveikatą (7)

2016 gruodžio mėn. 8 d. 06:30
Šiuo metu madingiausia iš žaliųjų arbatų yra mačia, bet sveika gerti ir visų kitų rūšių žaliąsias arbatas. Viename tokios arbatos puodelyje gausu antioksidantų ir priešuždegiminių medžiagų.