Ilgagrūdžiai ryžiai
Jie turėtų būti kiekvienoje virtuvėje. Siauri ilgi grūdai po virimo išlieka birūs ir nesulipę.Ši rūšis pasižymi neutraliu aromatu, todėl tinka kaip garnyras prie visų mėsos ir žuvies patiekalų bei gali būti naudojama su daržovėmis, gaminant apkepus.
Laukiniai ryžiai arba ryžių žolė
Juodos spalvos laukinių ryžių grūdai atrodo tarsi lakuoti. Šie ryžiai atkeliavo pas mus ne iš Rytų, o iš Amerikos. Skonis su švelniu riešutų prieskoniu. Laukiniai ryžiai sunkiai išverda, todėl juos reikia mirkyti. Ši ryžių rūšis yra pati brangiausia, todėl viena vartojama gana retai. Dažniausiai jie maišomi su kitų rūšių ryžiais. Puikiai tinka su žuvies patiekalais.
Rudieji nešlifuoti ryžiai
Nuo grūdų pašalinama luobelė, tačiau jie nešlifuojami, todėl išsaugomos visos maistingosios medžiagos. Šiuos ryžius virti reikia apie 20 minučių, bet ir išvirti grūdai turi likti truputį kieti. Dažnai patiekiamas kaip atskiras patiekalas arba vartojamas su daržovių valgiais.
Amerikietiškas mišinys
Norėdami gauti idealų ryžių mišinį, kai kurie gamintojai sumaišo iki 7 ryžių rūšių, pridėdami dar kukurūzų ir lęšių. Išeina neblogas garnyras.
Baltieji Azijos ryžiai
Tai pati populiariausia ryžių rūšis pasaulyje. Išvirę šie ryžiai būna sniego baltumo, birūs, švelnūs, nuostabaus aromato. Nuo seno vartojami Azijos virtuvėje. Puikus garnyras europietiškai virtuvei, mėsos ir žuvies patiekalams.
Aromatingi Tailando ryžiai
Šiuos ryžius dar vadina "jazminų", dėl jų puikaus gėlių aromato. Išvirę šie ryžiai yra truputį klijingi, todėl daugiau tinkami egzotiškiems ir saldiems patiekalams.
Greito paruošimo ryžiai
Išankstinio apdirbimo garais dėka šie ryžiai perpus greičiau pagaminami, todėl netgi šlifuoti jie išsaugo iki 80 % juose esančių vitaminų ir mineralų.
Siūlome išbandyti puikų receptą ir pasigaminti ryžių pudingą.
Ryžių pudingas
4 porcijos
Pudingui:
375 ml pieno,
6 g želatinos,
1 citrinos žievelė,
2 valg. šaukštai cukraus,
stiklinė grietinėlės,
1 maišelis vanilinio cukraus;
4 metalinės formelės pudingui.
Vaisiniam užpilui ir papuošimui:
200 gervuogių (arba kitokių uogų),
1-2 arbat. šaukšteliai medaus,
4 puselės konservuotų persikų,
mėtos šakelė.
Pagaminimo laikas: 45 min.;
Ryžių virimas: 25 min.;
Pudingo atšaldymui: 4 val.;
Kaloringumas: 350 kkal / 1 porc.
Pudingo gaminimas:
5 minutėms užmerkite želatiną nedideliame kiekyje šalto vandens. Užvirinkite pieną su citrinos žievele. Truputį pavirinus, supilti ryžius ir maišant virti 25 min. Išimkite citrinos žievelę ir suberkite į ryžius cukrų. paruoštą želatiną supilti į ryžių košę. Palikite, kad atauštų. Išplakite grietinėlę su vaniliniu cukrumi ir sumaišykite su atvėsusiais ryžiais. Formeles pudingui praskalaukite šaltu vandeniu ir sukrėskite į jas gautą masę. Sudėkite į šaldytuvą ir palikite 4 valandoms.
Ruošiame užpilą:
Gervuoges nuplaukite ir pusę uogų sutrinkite bei sumaišykite su medumi. Likusios uogos bus reikalingos papuošimui. 3 persiko puseles smulkiai supjaustykite ir taip pat sutrinkite. Likusią dalelę gražiai supjaustykite skiltelėmis.
Kai pudingas bus sustengęs, labai trumpam pastatykite indelius į verdančią garų vonelę, kad pudingas gražiai išsiimtų. Peiliu atsargiai apveskite pagal formelės kraštus ir išimkite pudingą. Pateikite pudingą užpiltą paruoštu gervuogių bei persikų užpilu bei papuoškite.
Skanaus!
.
Top naujienos
Motiejūno vedama „Monaco“ dramatiškai parklupdė Šaro „Fenerbahče“
„Monaco“ su Donatu Motiejūnu dramatiškai atsitiesė Eurolygos ketvirtfinalio serijoje. Pirmame...
Fausta Marija Leščiauskaitė. Rytinė kava iš Kalabybiškio miesto savivaldybės puodelio, garbės raštai ir 100 tūkstančių šokoladui Seime (8)
„Mes čia jums tokią dovanėlę turime”, – išgirstu žodžius, kurie sukelia dejavu jausmą....
Radinys Argentinoje nustebino paleontologus: tai – čakizauras, iki šiol neregėtas unikalios anatomijos padaras
Argentinos paleontologai skelbia atradę naują vidutinio dydžio žolėdį dinozaurą – šie...
Paaiškėjo, kur ir kada bus galima atsisveikinti su netikėtai žuvusiu bosistu Pauliumi Jaskūnu (1)
Po žinios apie ketvirtadienį tragiškai žuvusį bosistą Paulių Jaskūną prabilo ir vyro...
Stilingi vilniečiai – naujausios kolekcijos pristatymo vakarėlyje
Nors oras už lango neprimena pavasario, madingiausiose šalies drabužių parduotuvėse šiltojo...