aA
Prie Kedžių ir Venckų namų Garliavoje budėjęs smulkusis verslininkas 56 metų Valdas Valiūnas skaudžiai sumokėjo už raginimus veikti nuosaikiau, nekurti sąmokslo teorijų, rašo „Lietuvos rytas“.
Violetinė armija priešų jau ieško ir tarp savų
S. Daukanto aikštėje rašomas žodis "TIE-SOS!"
© DELFI / Tomas Vinickas

"Radikaliųjų Drąsiaus Kedžio šalininkų prašiau nesivadovauti emocijomis, o viską spręsti teisiškai. Už tai sulaukiau smūgių", - rytas“ sakė kaunietis, rodydamas į prakirstą pakaušį.

Birželio 18-osios vakarą, kai D.Kedžio rėmėjų būrys susirinko šlaite prie Aleksoto tilto didelėmis raidėmis parašyti žodžio "Tiesa", viena aktyvistė kauniečiui V.Valiūnui pareiškė, jog jis yra nepatikimas, per daug moko kitus, kaip reikia elgtis.

"Moteris parodė ranka į netoliese stovintį vyriškį - esą jis apie mane blogai kalba. Tai buvo stambus, pliktelėjęs apie 65 metų vyras. Pažinau jį iš matymo, bet vardo nežinau. Visi jį vadina Snaiperiu. Jis ir pats taip prisistato. Šis vyras yra fiziškai stiprus, nors vaikšto pasiremdamas dviem metalinėmis lazdomis. Aš priėjau prie jo ir paklausiau, kodėl skleidžia iš piršto išlaužtas nesąmones", - konflikto pradžią prisiminė V.Valiūnas.

V.Valiūnas ruošėsi važiuoti namo, bet sėdėdamas mašinoje prie vairo sulaukė netikėto išpuolio. Invalidas, stovėdamas lauke, pro atidarytą priekinį langą netikėtai dūrė jam metaliniu ramentu – regis, norėjo galu suvaryti jį tiesiai į smilkinį. "Nesakau, kad violetinėje stovykloje visi agresyvūs. Tačiau ten yra didelė dalis nestabilios psichikos žmonių, smarkiai kenkiančių judėjimui. Jie kalbėdavo, kad reikia veikti taip, kaip Norvegijoje veikė teroristas Andersas Behringas Breivikas - ginklu, o ne protestais",- pasakojo V.Valiūnas.

V.Valiūną apžiūrėję Kauno klinikų gydytojai konstatavo galvos traumą – žaizdą teko susiūti. Nukentėjusysis birželio 19-osios naktį apie smurtą pranešė policijai. Panemunės policijos komisariato viršininkas Giedrius Klimavičius „Lietuvos rytui” patvirtino, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Pareiškimą policijai parašė ir V.Valiūno smurtu apkaltintas vyras, 66 metų D.Ž.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Ant ledo – kraujo klanai, butelių šukės ir įsilinksminęs Jasikevičius: penki ritulininkų nuotykiai Lietuvoje

Pasų neturėję ir dėl to diskvalifikuoti konkurentai, dujų nuotėkis per varžybas, žiūrovus...

10 metų pakeltose lysvėse daržininkaujanti Renata Ničajienė pasakė, ką jose auginti, o ko ne

Į svetimą daržą paspoksoti mėgstantys internautai sutiks – Renatos Ničajienės pakeltos...

Tokio savaitgalio laukėme jau seniai: viena diena bus ypač vasariška

Šiandien mūsų šalies orus lems aukšto slėgio sūkurio vakarinė dalis.

Motiejūno vedama „Monaco“ dramatiškai parklupdė Šaro „Fenerbahče“

„Monaco“ su Donatu Motiejūnu dramatiškai atsitiesė Eurolygos ketvirtfinalio serijoje. Pirmame...

Fausta Marija Leščiauskaitė. Rytinė kava iš Kalabybiškio miesto savivaldybės puodelio, garbės raštai ir 100 tūkstančių šokoladui Seime (8)

„Mes čia jums tokią dovanėlę turime”, – išgirstu žodžius, kurie sukelia dejavu jausmą....

Radinys Argentinoje nustebino paleontologus: tai – čakizauras, iki šiol neregėtas unikalios anatomijos padaras

Argentinos paleontologai skelbia atradę naują vidutinio dydžio žolėdį dinozaurą – šie...