aA
„Ar jau prasidėjo rinkimai? Nuo šiol ir lauke bus galima balsuoti?”, – taip šiandien praeiviai reagavo į netikėtose Vilniaus erdvėse atsiradusią balsavimo kabiną.
Vilniaus gatvėse - madingų rinkimų repeticija
© DELFI / Tomas Vinickas

Madingų rinkimų repeticijoje buvo pristatyta garsios dizainerės Daivos Urbonavičiūtės specialiai artėjantiems rinkimams sukurta originali balsavimo kabinos užuolaida. Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) surengtoje akcijoje jauni žmonės buvo kviečiami dalyvauti gegužės 11 ir 25 dienomis Lietuvos Respublikos Prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose.

„Daugeliui jaunų žmonių rinkimai asocijuojasi su nuoboduliu ir pilkuma. Šiandien mieste žmonės pamatė, kad rinkimai gali būti spalvingi, įdomūs ir madingi. Be galo svarbu, jog Lietuvos piliečiai, o ypatingai jauni žmonės, suprastų, kokie reikšmingi ir reikalingi yra jų balsai. Nuolat skundžiamės, kad metai iš metų niekas nesikeičia, tačiau priimti sprendimą galime tik mes patys“, − sakė M. Zakarka, LiJOT Prezidentas.

Dizainerės D. Urbonavičiūtės sukurta užuolaida dalį praeivių šokiravo.

Pagrindinis jos motyvas – tai Sandro Botticellio paveikslas „Pavasaris”, kuris paryškintas Lietuvos vėliavos spalvomis. Tokią užuolaidos interpretaciją dizainerė pasirinko, nes tai kūrėjai asocijuojasi su atgimimu, nauja pradžia, skelbimu kažko gražaus ir netikėto. Tokie D. Urbonavičiūtei atrodo ir artėjantys rinkimai. Šiuo metu daugiau nei dešimt jaunųjų Lietuvos dizainerių kuria įvairias artėjančių rinkimų užuolaidas.

Jau netrukus portale DELFI skaitytojai galės balsuoti už labiausiai jiems patikusius darbus ir patys išrinkti, kurią užuolaidą norės matyti balsavimo apygardose.

Pasak M. Zakarkos, ši iniciatyva – tai tik kampanijos pradžia: „Man ne dzin“ toliau provokuos jaunus žmones nelikti abejingus ir atsakingai priimti sprendimus dėl savo ir valstybės ateities.

Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) jau 10 metus, nuo 2004 m. referendumo dėl stojimo į Europos Sąjungą, organizuoja kampaniją „Man ne dzin“, kurios tikslas – skatinti jaunus žmonės įsitraukti į demokratinius procesus ir didinti suvokimą apie piliečio galią visuomenėje.

Šiais metais „Man ne dzin“ pasirinko kitą požiūrio kampą – kampanija norima jaunimui parodyti, kad rinkimai nėra nuobodus ir pilkas dalykas, pareiga blogąja prasme. Todėl dar iki balandžio 18 d. kviečiama savo pilietiškumą išreikšti per kūrybą ir balsavimo aplinką paversti patrauklesnę tiek sau, tiek ir kitiems, susirinkusiems išreikšti savo balsą. Darbus galima siųsti el. paštu: mnd@lijot.lt.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0