aA
Mobiliojo ryšio paslaugos vartotojų kiekio didėjimas gali lėtėti, tačiau telefono aparatų keitimo dažnumas, jau egzistuojančių abonentų naujų telefonų pirkimo procentas tolydžiai didėja.
Pasak bendrovės “Herschel Shosteck Associates”, konsultuojančios bevielio ryšio klausimais, 2003 metais mobiliųjų telefonų aparatų keitimo procentas pasieks 50. Telefonų, parduodamų esamiems abonentams skaičius bus didesnis, nei naujų abonentų įsigytų aparatų.

Naujų telefonų paklausą sąlygoja telefono aparatų tobulėjimas. Vartotojai, pirkdami mobilujį telefoną atsižvelgia į daugelį naujojo pirkinio savybių: dydį, svorį, išvaizdą, galimybę naudotis internetu ar greitai perduoti duomenis.

Mobiliųjų telefonų gamintojai turėtų labiau atsižvelgti į senų abonentų norus, kadangi būtent telefonų keitimo, o ne pirmo pirkimo rinka ateityje bus pagrindinė.

Tyrimo rezultatai patvirtino bendrovės “Nokia” duomenis apie keitimo rinką. Kupinas optimizmo, “Nokia” mobiliųjų telefonų padalinio direktorius Matti Alahunta teigė, kad telefono aparatų keitimas ateinančiais metais gali pasiekti 70 ar net 80 procentų ribą.

Tai bus pasiekta naujų technologijų, tokių kaip internetas, įdiegimo į mobiliuosius telefonus dėka. Tyrėjai prognozavo, kad 90 procentų 2003 metais parduotų telefonų bus su prisijungimo prie interneto galimybe, palyginus su 10 procentų, parduotų šiais metais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0