aA
Skandalingai pagarsėjusioje buvusio Seimo nario Sigito Kakčio namo statybos istorijoje atsirado naujų detalių. Maždaug 300 metrų nuo įspūdingos S.Kakčio pilaitės Mažeikiuose, sukrypusioje lūšnoje, gyvena Augustinas Adomas Tenys, kurio žemę užgrobė tuometinis Mažeikių rajono meras.
Žemė Iš pradžių šešiasdešimt penkerių metų A.Tenys apie savo žemės "okupavimą" su žurnalistais nenorėjo kalbėtis, sakydamas bijąs valdžios keršto. "Dar padegs mane", - nepaleisdamas cigaretės iš burnos gynėsi žemaitis.

Tik sužinojęs, kad S.Kaktys nebesėdi valdžioje ir net netaps VRM ligoninės direktoriumi A.Tenys atlyžo - sutiko parodyti savo valdas. A.Tenys neturi aukštų tvorų, tvenkinio ir adreso.

8,2 ha žemės jis paveldėjo iš motinos Konstancijos Tenienės. Seserims žemė buvo atiduota kitoje vietoje, o Augustinui, pasilikusiam kartu su žmona Aldona gyventi tėvų name, atiteko miškas, esantis Reivyčių kaime, šalia Mažeikių. Į gražią, beržais apaugusią laukymę, įsiterpusią į A.Tenio mišką, prieš devynerius metus "akį padėjo" gydytojas S.Kaktys.

Istorijos pradžia - 1991 m. spalio 25 d., kai kolūkio valdyba S.Kakčio prašymu skiria jam 25 arų sklypą gyvenamojo namo ir ūkinio pastato statybai. Deja, niekas nekreipia dėmesio, kad rajono savivaldybės agrarinėje tarnyboje jau guli A.Tenio prašymas grąžinti žemę, parašytas tų pačių metų spalio 3-iąją, net dvidešimt dviem dienomis anksčiau, negu kolūkio valdyba parašo potvarkį.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Po EBU sprendimo prabilo Nyderlandų delegacija: esame šokiruoti (6)

Šių metų „Eurovizijos“ dainų konkursas pažėrė netikėtumų. Vienas jų – į skandalą...

Lemtingai dienai artėjant: ant svarstyklių renkantis gula dvi pagrindinės temos (7)

Sekmadienį Lietuva rinks prezidentą ir referendumu spręs dėl pilietybės išsaugojimo. Ant...

Diskvalifikavus Nyderlandų atstovą keičiasi „Eurovizijos“ finalo pasirodymų eiliškumas: Silvester Belt ant scenos lips anksčiau (1)

Šeštadienį pranešta šokiruojanti žinia – dėl kilusio incidento iš „Eurovizijos“ dainų...

Silvester Belt palydėtas į areną, kur vyks „Eurovizijos“ finalas: vakar užkulisiuose buvo daug keistos energijos (2)

Prie Malmėje esančio viešbučio šeštadienio rytą rikiavosi žiniasklaidos atstovai iš Lietuvos....