aA
Tauragės rajono policija ketvirtadienį apklausė aštuonis Tauragės rajono Mažonų kaimo gyventojus, kuriems buvo siūlyta pirkti jų balsus.
Tauragės rinkimų apygardos komisijos pirmininkas Raimondas Matemaitis BNS sakė, jog ketvirtadienį apygardos atstovai taip pat kalbėjosi ir su asmeniu, kuris įtariamas balsų pirkimu, tačiau pastarasis neigia tai daręs.

Apygardos komisijos pirmininkas BNS sakė, jog dėl šio incidento ketina kreiptis į prokuratūrą dėl baudžiamosios bylos iškėlimo.

Baudžiamojo kodekso 134-tas straipsnis nustato, kad "kliudymas Lietuvos Respublikos piliečiui įgyvendinti teisę rinkti, būti išrinktu arba dalyvauti referendume apgaule yra baudžiamas laisvės atėmimu iki trejų metų arba pataisos darbais iki dvejų metų".

Dalis Tauragės policijos apklaustų asmenų buvo sulaikyti Pagramančio kaimo pašte.

Tauragės apygardos komisijos pirmininkas R. Matemaitis BNS sakė, jog policiją iškvietė, gavęs anoniminį pranešimą apie siūlymus pirkti balsus.

Apklaustieji pasiaiškinimuose policijai teigė, jog į paštą pilkos spalvos mikroautobusu "Ford Transit" juos atvežė nepažįstamas stambaus kūno sudėjimo 35-40 metų amžiaus vyras, kuris nurodęs už kokį kandidatą ir kokią partiją balsuoti. Kiekvienam balsuotojui jis pažadėjęs po 10 litų.

Pasiaiškinimai penktadienį buvo atsiųsti Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK).

Vieno VRK nario, kuris nepanoro nurodyti savo pavardė, nuomone, net ir keli tokie balsavimo pažeidimai gali tapti priežastimi ginčyti rinkimų rezultatus.

VRK narys atkreipė dėmesį į tai, jog šiuose Seimo rinkimuose vienmandatėse rinkimų apygardose vyks tik vieno turo balsavimas, kuriame laimėtoją gali nulemti ir nedidelė balsų persvara. Tokiu atveju net ir keli nupirkti balsai gali nulemti pergalę.

VRK duomenimis, nuo spalio 3 dienos - balsavimo paštu pradžios jau balsavo iš viso 66 tūkst. 873 rinkėjai. Maždaug tiek rinkėjų yra dviejose vienmandatėse rinkimų apygardose.

Iš viso Lietuvoje yra 71 vienmandatė rinkimų apygarda.

Iš jau balsavusiųjų, balsavimo paštu teise pasinaudojo 33 tūkst. 85 rinkėjai. Dar 9797 rinkėjai balsavo specialiuose balsavimui skirtuose pašto skyriuose socialinės rūpybos ir globos įstaigose, krašto apsaugos ir vidaus tarnybos daliniuose bei įkalinimo vietose. Namuose balsavo 23 tūkst. 991 rinkėjai.

Balsavimas paštu suteikia galimybę dalyvauti rinkimuose piliečiams, kurie dėl sveikatos būklės arba dėl kitų priežasčių rinkimų dieną negali atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę.

Balsuoti paštu galima pašto skyriuose jų darbo valandomis, pradedant 5 diena iki rinkimų ir baigiant likus vienai dienai iki rinkimų.

Seimo rinkimai įvyks šį sekmadienį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Motiejūno vedama „Monaco“ dramatiškai parklupdė Šaro „Fenerbahče“

„Monaco“ su Donatu Motiejūnu dramatiškai atsitiesė Eurolygos ketvirtfinalio serijoje. Pirmame...

Fausta Marija Leščiauskaitė. Rytinė kava iš Kalabybiškio miesto savivaldybės puodelio, garbės raštai ir 100 tūkstančių šokoladui Seime (8)

„Mes čia jums tokią dovanėlę turime”, – išgirstu žodžius, kurie sukelia dejavu jausmą....

Radinys Argentinoje nustebino paleontologus: tai – čakizauras, iki šiol neregėtas unikalios anatomijos padaras

Argentinos paleontologai skelbia atradę naują vidutinio dydžio žolėdį dinozaurą – šie...

Paaiškėjo, kur ir kada bus galima atsisveikinti su netikėtai žuvusiu bosistu Pauliumi Jaskūnu (1)

Po žinios apie ketvirtadienį tragiškai žuvusį bosistą Paulių Jaskūną prabilo ir vyro...

Stilingi vilniečiai – naujausios kolekcijos pristatymo vakarėlyje

Nors oras už lango neprimena pavasario, madingiausiose šalies drabužių parduotuvėse šiltojo...