aA
Kiekviena jogos valanda pradedama Saulės pasveikinimu (Surya Namaskar). Šitas puikus apšilimo pratimas susideda iš dvylikos padėčių sekos, kurios metu stuburas judinamas skirtingomis kryptimis. Jis ypatingai tinka naujokams, pradedantiesiems ir nelankstiems arba senesniems žmonėms, kadangi kūnas per Saulės pasveikinimą vėl tampa lankstus ir elastingas. Be to, jis reguliuoja kvėpavimą ir ugdo koncentraciją.
Saulė
Pradinė pozicija

Pradinė padėtis. Stovėkite tiesiai su tiesiai laikoma, bet atpalaiduota galva ir kūnu. Kojos suglaustos, keliai tiesūs, rankos kabo atpalaiduotos prie kūno. Giliai įkvėpkite ir pradėkite. Kojos suglaustos. Plaštakos atpalaiduotos. Svoris remiasi į kojų pėdas.

1. Iškvepiant plaštakas suglausti prieš krūtinę į meldimosi padėtį. Tai labai efektyvus fizinis, dvasinis ir psichinis būdas subalansuoti kūną

Pirmas žingsnis

Meldimosi padėtis. Plaštakas iš šonų suglausti ties krūtinės viduriu, delnus lygiai sudėti vieną su kitu. Alkūnės nukreipiamos į šonus.

Antras žingsnis

2. Įkvėpti ir rankas ištiesti į viršų virš galvos atgal. Rankos yra šalia ausų, keliai ištiesti. Rankas ištiesti. Rankos šalia ausų. Galva tarp rankų. Dubenį ištiesti į priekį. Kelius laikyti tiesius.

3. Iškvepiant pasilenkite į priekį ir padėkite plaštakas ant grindų šalia pėdų. Jei plaštakos negali būti padėtos ant žemės, esant ištiestoms kojoms, keliai gali būti šiek tiek sulenkti.

Trečias žingsnis

Dubenį kaip galima aukščiau pakelti į viršų. Rankų ir kojų pirštai sudaro tiesią liniją. Galva nukreipta tarp rankų prie kelių. Plaštakas kaip galima lygiau paguldyti ant žemės.

4. Įkvėpti ir dešinę koją kaip galima toliau ištiesti atgal, nejudinant iš vietos plaštakų. Dešinį kelią nuleisti ant žemės ir tuomet iškelti į viršų galvą.

Ketvirtas žingsnis

Galva pakelta. Kojos keltį paguldyti lygiai ant žemės. Rankos guli šalia pėdų ant žemės.

5. Sulaikyti kvėpavimą, kairę koją atmesti atgal ir pastatyti kairę pėdą šalia dešiniosios. Kojų pirštai rodo į priekį. Kūnas turėtų sudaryti tiesią liniją, kuri yra žinoma kaip atsirėmimas gulint.

Penktas žingsnis

Galvos nenuleisti. Dubuo pakeltas neaukštai. Kūną laikyti vienoje tiesioje linijoje.

6. Iškveiant paguldyti kelius ant žemės, dubuo pasilieka viršuje. Neverčiant kūno atgal, krūtinę leisti tiesiai žemyn ant žemės tarp rankų. Kaktą padėti ant žemės (Pradedantieji gali, jei jiems tai sunkiai sekasi, smakrą padėti ant žemės).

Šeštas žingsnis

Kakta liesti žemę. Krūtinė guli ant žemės. Dubuo pasilieka viršuje. Keliai guli ant žemės.

7. Įkvepiant kūną spausti į priekį, kol dubuo gulės ant žemės. Krūtinę ištiesti į viršų ir galvą atvesti į Kobros padėtį. Plaštakos lieka gulėti. Alkūnės lengvai sulenktos, pečiai nukreipti į apačią ir atgal taip kad sprande ir pečiuose nebūtų jokio įtempimo.

Septintas žingsnis

Galva atlošta atgal. Pečiai atpalaiduoti. Keliai ištiesti. Kojos lygiagrečiai. Alkūnės lengvai sulenktos. Plaštakos suglaustais pirštais guli lygiai ant žemės. Dubuo guli ant žemės.

8. Iškvepiant atsistoti ant kojų pirštų. Nejudinant iš vietos nei rankų, nei kojų, dubenį pakelti į viršų. Kulnus prispausti prie žemės ir kojas laikyti tiesias. Galvą nuleisti tarp rankų. Šita padėtis apibūdinama kaip "V atvirkščiai".

Aštuntas žingsnis

Dubenį kaip galima aukščiau pakelti į viršų. Galva laikoma tarp rankų ir žiūri į pėdas. Plaštakos turi gulėti lygiai ant žemės. Kulnai prispausti prie žemės.

9. Įkvėpti ir dešinę pėdą padėti tarp plaštakų taip, kad rankų ir kojų pirštai būtų vienoje linijoje. Kairį kelį paguldyti ant žemės ir galvą ištiesti į priekį. Šita padėtis yra tokia pati, kaip ir 4 žingsnyje.

Devintas žingsnis

Užpakalinį kelį paguldyti ant žemės. Žvilgsnį nukreipti į viršų. Priekinė pėda pasilieka tarp plaštakų.

10. Iškvėpti ir kairę pėdą pastatyti į priekį šalia dešiniosios, nejudinant plaštakų. Kakta nukreipta į kelius. Šita padėtis yra tokia pati, kaip ir 3 žingsnyje.

Dešimtas žingsnis

Dubuo pakeltas kaip galima aukščiau. Galva nukreipta į kelius. Rankų ir kojų pirštai vienoje tiesioje linijoje.

11. Lėtai įkvepiant rankas pirmiausia ištiesti į priekį ir tada į viršų per galvą. Rankos šalia ausų ir svoris tenka pėdoms. Tai tokia pati padėtis, kaip ir 2 žingsnyje.

Vienuoliktas žingsnis

Rankos šalia ausų ir ištiestos į viršų.Galva atlošta atgal. Krūtinės ląsta spaudžiama į priekį. Dubuo spaudžiamas į priekį. Keliai tiesūs.

12. Stovint tiesiai iškvėpti, rankas vėl nuleisti žemyn šalia kūno ir taip grįžti į pradinę padėtį. Jūs dabar jau esate pasiruošęs sekančiam saulės pasveikinimo ciklui. Čia parodytuose žingsniuose dešinė koja yra vedančioji, kitame cikle vedančioji yra kairė koja.

Dvyliktas žingsnis

Galvą ir sprandą laikyti tiesiai, bet atpalaiduotus. Kūnas stovi tiesiai. Plaštakos kabo atpalaiduotos šalia kūno.

Jogos studija
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(1 žmogus įvertino)
5.0000