aA
Ketvirtadienį viena antivirusinę programinę įrangą kurianti kompanija pranešė, kad JAV kompiuteriuose buvo aptiktas naujas Japonų animacinio herojaus vardu “Pikachu” besivadinantis virusas, dažniausiai suniokojantis visą operacinę sistemą.
Japonijos “Trend Micro” firmos atstovas teigė, kad virusas buvo pirmiausia pastebėtas Jungtinėse Valstijose, ir pastarąjį mėnesį vadinosi “Pokey” vardu.

“Pokey” viruso veikimas labai panašus į “Love Bug” kuris pridarė žalos už milijardus JAV dolerių visame pasaulyje šių metų pradžioje, tačiau “Trend Micro” atstovai tikina, kad šis virusas nėra jau toks visa griaunantis.

“Nintendo Co.”, žinoma kaip žaidimų gamybos kompanija bei kuriai priklauso populiariojo “Pokemon” žaidimo veikėjai, atsisakė komentuoti tai, kad virusas pasinaudojo geltonojo herojaus “Pikachu” vardu.

Virusas aktyvuojamas tuomet, kada vartotojas atsidaro prie elektroninio laiško prisegtą bylą bei siunčia žinutes. Virusas nepaliaujamai siuntinėja elektroninio pašto žinutes visiems, kurie yra vartotojo adresų knygelėje, taip įgalindamas save labai sparčiai plisti.

Virusas plinta elektroninėmis žinutėmis, kurių pavadinimas būna “Pikachu Pokemon” ir žinutės turiniu “Pikachu is your friend”.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

„Eurovizijoje“ aiškėja Nyderlandų atstovo likimas ir incidento aplinkybės: galimai smurtavo prieš moterį

26 metų Nyderlandų atlikėjas Joostas Kleinas su daina „Europapa“ nepasirodė penktadienio...

Fausta Marija Leščiauskaitė. Lietuvos pilietybė – kaip toksiški santykiai (9)

Aš vis stebėjausi, kaip aš, lietuvė, gimusi ir augusi Lietuvoje, 12 metų šia kalba mokiusis...

Nyderlandų atstovas nepasirodė „Eurovizijos“ repeticijoje, organizatoriai tiria „įvykį“: gali būti diskvalifikuotas (24)

26 metų Nyderlandų atlikėjas Joostas Kleinas su daina „Europapa“ nepasirodė penktadienio...

Analizė atskleidė: Lietuvoje antivalstybininkų retorika aštrėja (3)

Balandį Lietuvą pasiekė nemažai reikšmingų naujienų, susijusių su šalies gynybinių...

„Eurovizijos“ užkulisius puikiai žinantis Tyla – apie tai, ko nemato žiūrovai: nekomunikavimas yra nepateisinama priežastis

Atlikėjų vadybininkas, prodiuseris Martynas Tyla Delfi laidoje „Eurovizija: gal pagaliau?“...