aA
Penktadienį prasidėjusios pasaulinės įsilaužėlių konferencijos DEF CON metu JAV aukšti Gynybos departamento pareigūnai siūlo darbą geriausiems iš “kibervandalų”. Jų darbas būtų ginti šalį nuo užsienio įsilaužėlių atakų.
“Kviečiame jus prisijungti prie valstybės apsaugos - tai puiki proga pakeisti barikadų pusę”, - kalbėjo JAV Gynybos departamento sekretorius ir Pentagono informacijos viršininkas Artas Money’us.

A.Money’us ir kolegos iš Pentagono, Oro pajėgų ir federalinės policijos moralizavo įsilaužėlius ir mokė juos patriotizmo. DEF CON 8.0 konferencijoje dalyvavo apie 5000 įsilaužėlių. Pareigūnai gėdino įsilaužėlius, keliančius grėsmę savo šalies saugumui užuot ją gynę.

Aukšto rango gynybos pareigūnų pasirodymas kažkada pogrindiniu laikytame renginyje buvo didelė staigmena ir patiems įsilaužėliams. Pasak JAV žiniasklaidos, tai parodė, jog Gynybos departamentas labai rimtai vertina nusikaltimus kibernetinėje erdvėje, kuriuos kartais užsako priešiškų šalių vyriausybės.

Šis vizitas pakeitė ir DEF CON įvaizdį - anksčiau buvusi vasaros stovykla paaugliams įsilaužėliams, dabar konferencija sutraukė nemažai kompiuterių apsaugos specialistų, atsakingų už didelių kompanijų ar vyriausybinių agentūrų tinklų apsaugą.

Tačiau išliko ir tradicinių DEF CON renginių - jaunieji “įsilaužimų specialistai” buvo mokomi kaip paslėpti savo pėdsakus, parinkti kompiuterių tinklo “raktus”, įsilaužti į kompiuterius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Ant ledo – kraujo klanai, butelių šukės ir įsilinksminęs Jasikevičius: penki ritulininkų nuotykiai Lietuvoje

Pasų neturėję ir dėl to diskvalifikuoti konkurentai, dujų nuotėkis per varžybas, žiūrovus...

10 metų pakeltose lysvėse daržininkaujanti Renata Ničajienė pasakė, ką jose auginti, o ko ne

Į svetimą daržą paspoksoti mėgstantys internautai sutiks – Renatos Ničajienės pakeltos...

Tokio savaitgalio laukėme jau seniai: viena diena bus ypač vasariška

Šiandien mūsų šalies orus lems aukšto slėgio sūkurio vakarinė dalis.

Motiejūno vedama „Monaco“ dramatiškai parklupdė Šaro „Fenerbahče“ (1)

„Monaco“ su Donatu Motiejūnu dramatiškai atsitiesė Eurolygos ketvirtfinalio serijoje. Pirmame...

Fausta Marija Leščiauskaitė. Rytinė kava iš Kalabybiškio miesto savivaldybės puodelio, garbės raštai ir 100 tūkstančių šokoladui Seime (8)

„Mes čia jums tokią dovanėlę turime”, – išgirstu žodžius, kurie sukelia dejavu jausmą....

Radinys Argentinoje nustebino paleontologus: tai – čakizauras, iki šiol neregėtas unikalios anatomijos padaras

Argentinos paleontologai skelbia atradę naują vidutinio dydžio žolėdį dinozaurą – šie...