aA
Į Seimą išrinkti naujieji politikai paskui save atsivedė ne tik vaikus, bet ir seseris Seimo narys Klemensas Rimšelis parlamente dirbs kartu su sūnumi. Antradienį LŽ rašė, kad Seimo narės Dalios Kutraitės-Giedraitienės sūnus Lukas Vosylius parlamente tapo ūkio ministro Eugenijaus Maldeikio padėjėju.
Klemensas Rimšelis
Klemensas Rimšelis
© "Lietuvos žinios"
  • Sekretorė
  • Malonus

    Susidomėjus šiuo klausimu paaiškėjo, jog tai ne vienintelis atvejis, kai į Seimą kartu su parlamentarais patenka ir jų giminaičiai.

    Sekretorė

    Liberalė Jūratė Juozaitienė savo padėjėju pasirinko kito Seimo nario liberalo Klemenso Rimšelio sūnų Kasparą. Socialdemokratinės koalicijos frakcijos seniūno pavaduotojas Sergejus Dmitrijevas Seime dirba su seserimi Larisa, kuri tapo parlamentaro Jurgio Utovkos padėjėja ir Socialdemokratinės koalicijos frakcijos referente.

    S.Dmitrijevo teigimu, jo sesuo Larisa dirbti Seime pradėjo neatsitiktinai. Ji yra Lietuvos rusų sąjungos, kuriai vadovauja pats S.Dmitrijevas, atsakingoji sekretorė. Paklaustas, kodėl parlamente įdarbino būtent seserį, Seimo narys paaiškino trumpai: "Reikia taip". Prieš ateidama į Seimą L.Dmitrijeva dirbo anglų kalbos mokytoja Rusų Baltijos institute.

    Pasak parlamentaro, eiti Socialdemokratinės koalicijos frakcijos referentės pareigas jai pasiūlė frakcija. S.Dmitrijevas, pats esantis frakcijos seniūno pavaduotojas, LŽ negalėjo pasakyti, kuris iš frakcijos narių pakvietė jo seserį dirbti referente ir stebėjosi, "koks mums skirtumas".

    Malonus

    Paraišką įdarbinti savo padėjėju parlamentaro K.Rimšelio sūnų Kasparą Personalo skyriui pateikusi Seimo narė J.Juozaitienė LŽ aiškino, jog Kasparas yra "malonus vyrukas, studijuoja tarptautinius santykius, moka kalbas, gerai dirba kompiuteriu". "Praktiškai toks, koks man reikalingas", - gyrė kolegos sūnų J.Juozaitienė. Ji tvirtina K.Rimšelio sūnų pažįstanti labai seniai, dar "nuo Kauno laikų", kai vaikinas jai talkininkaudavo.

    "Mano darbas daugiau būna salėje, tad vis tiek reikalingas žmogus, kuris tvarkytų korespondenciją ir ieškotų internete ko reikia, nes aš turiu mažiau laiko sėdėti prie kompiuterio", - padėjėjo pareigas vardijo J.Juozaitienė.

    Jos teigimu, K.Rimšelis pats neprašė įdarbinti Kasparo, o tai, kad tėvas ir sūnus dirba Seime, tėra sutapimas. Pats K.Rimšelis savo padėjėjais pasirinko ne gimines, nes sakosi nenorėjęs, jog sūnus dirbtų pas jį.

    "Tėvo darbiniai santykiai su sūnumi yra ne tokie patys kaip kito žmogaus darbiniai santykiai, samprotavo Seimo narys. - Aš jį pasiimčiau, jei norėčiau, bet kada". K.Rimšelio teigimu, sūnaus mokslams universitete ir gyvenimui sostinėje jis per metus išleidžia kelis tūkstančius litų.

    Įvertink šį straipsnį
    Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
    (0 žmonių įvertino)
    0

    Top naujienos

    Ant ledo – kraujo klanai, butelių šukės ir įsilinksminęs Jasikevičius: penki ritulininkų nuotykiai Lietuvoje

    Pasų neturėję ir dėl to diskvalifikuoti konkurentai, dujų nuotėkis per varžybas, žiūrovus...

    10 metų pakeltose lysvėse daržininkaujanti Renata Ničajienė pasakė, ką jose auginti, o ko ne

    Į svetimą daržą paspoksoti mėgstantys internautai sutiks – Renatos Ničajienės pakeltos...

    Tokio savaitgalio laukėme jau seniai: viena diena bus ypač vasariška

    Šiandien mūsų šalies orus lems aukšto slėgio sūkurio vakarinė dalis.

    Motiejūno vedama „Monaco“ dramatiškai parklupdė Šaro „Fenerbahče“

    „Monaco“ su Donatu Motiejūnu dramatiškai atsitiesė Eurolygos ketvirtfinalio serijoje. Pirmame...

    Fausta Marija Leščiauskaitė. Rytinė kava iš Kalabybiškio miesto savivaldybės puodelio, garbės raštai ir 100 tūkstančių šokoladui Seime (8)

    „Mes čia jums tokią dovanėlę turime”, – išgirstu žodžius, kurie sukelia dejavu jausmą....

    Radinys Argentinoje nustebino paleontologus: tai – čakizauras, iki šiol neregėtas unikalios anatomijos padaras

    Argentinos paleontologai skelbia atradę naują vidutinio dydžio žolėdį dinozaurą – šie...