aA
Už sportą atsakingas techninis komitetas teigia gavęs kai kurių teisėjų nusiskundimus, kuriuose teigiama, jog teisėjams daromas labai didelis spaudimas, kad jie savo šalies sportininkams skirtų kuo aukštesnius balus.

Siekinat išvengti skandalų dėl nesąžiningo teisėjavimo sekmadienį prasidėsiančiose ir penkias dienas truksiančiose varžybose, komiteto pirmininkė šveicarė Stefanie Haeberli pareiškė Olimpinių žaidynių organizatoriams, jog nuo šiol nebus skelbiama kurie teisėjai vertins atskirų komandų pasirodymus. Teisėjų sudėtys bus paskelbiamos tik komandai atvykus į baseiną.

"Tai yra problema kylanti iš išorės - teigia S. Haeberli Reuters agentūrai.

Bet mes keičiamės. Mes teisėjams pasakėme, jog apie jų paskyrimą jie bus iformuojami prieš pat varžybų pradžią, taigi niekas apie tai iš anksto nežinos".

Sinchroninio plaukimo komiteto sekretorė kanadietė Sandra Roberts teigia, jog šiame sporte nėra jokių korupcijos ar papirkinėjimo įrodymų, bet teisėjams yra daromas spaudimas iš komandų trenerių pusės prašant palikyti jų komandas ir teigiant koks geras yra jų komandos pasiruošimas, ir koks prastas jų varžovų pasiruošimas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0