aA
Paaiškėjus šiemetinių rinkimų į šalies paralamentą rezultatams, matyti, kad 2000-2004 m. Seime bus dešimčia moterų mažiau nei buvusiame. Seimo nario mandatus gaus 15 moterų ir 126 vyrai.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

Daugiausia moterų pateko pagal A.Brazausko socialdemokratinės koalicijos sąrašą. Iš viso šios koalicijos rėmėjas atstovaus 8 parlamentarės: Kazimiera Prunskienė, Irena Šiaulienė, Birutė Vėsaitė, Sigita Burbienė, Roma Dovydėnienė, Janė Narvilienė, Ona Babonienė, Giedrė Purvaneckienė.

Moteris liberales atstovaus: Dalia Kutraitė, Dalia Teišerskytė ir Jūratė Juozaitienė. Pagal Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) sąrašą į parlamentą pateko Rasa Juknevičienė ir Irena Degutienė.

Tiek pat moterų Seime atstovaus ir Naujosios sąjungos rėmėjas: Nijolė Steiblienė ir Dangutė Mikutienė. 1996 m. į Seimą buvo išrinktos 25 moterys. 1992-1996 m. parlamente iš viso buvo 9 moterys Seimo narės.

Tai komentuoja:

Algirdas Meškauskas Moterų ir vyrų lygių lyčių kontrolierės patarėjas

Kazimiera Prunskienė Profesorė, Naujosios demokratijos pirmininkė, Moterų asociacijos prezidentė

Giedrė Purvaneckienė Vilniaus universiteto docentė, socialdemokratė

Veidas
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0