aA
Laimutė Stankūnaitė trečiadienį 13 val. atvyko į policijos patalpas Kauno Chemijos prospekte. Čia 14 val. jai turėjo būti perduota dukra. Tačiau laikinoji globėja Neringa Venckienė mergaitės į nustatytą vietą nepristatė.
Laimutė Stankūnaitė atvyko į policiją
Laimutė Stankūnaitė atvyko į policiją
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Dar prieš 13 val. policijos pastato prieigos buvo aptvertos juosta su STOP ženklu. L. Stankūnaitė kaip visada į policiją buvo pristatyta lydima kaukėtų apsaugininkų.

Kaip ir buvo galima prognizuoti, L. Stankūnaitė policijoje dukros ir vėl nesulaukė – antstolei Sonatai Vaicekauskienei ir L. Stankūnaitei teko skirstytis nieko nepešus.

Antstolė trečiadienį nuo platesnių komentarų susilaikė, tačiau patvirtino, kad daugiau laiko N. Venckienei gera valia įvykdyti teismo sprendimą nebus duota.

„Toliau laikysimės Civilinio proceso kodekso 764 straipsnio”, - teigė S. Vaicekauskienė.

Tuo tarpu D. Kedžio teta A. Skučienė tvirtino, kad N. Venckienės namuose jau yra sumontuotos vaizdo stebėjimo kameros. Jos turėtų užfiksuoti akimirkas, kai mergaitė neva bus jėga tempiama iš namų.

DELFI primena, kad dar praėjusių metų gruodžio 16-ąją Kėdainių rajono apylinkės teismas nusprendė dukrą grąžinti L. Stankūnaitei. Tačiau iki numatyto termino – gruodžio 30-osios – sprendimas nebuvo įvykdytas. Buvo teigiama, kad mergaitė atsisako vykti pas mamą, o N. Venckienė nesiruošia prievarta mergaitės vežti motinai. Tačiau Kauno apygardos teismo teisėja nuolat pabrėžia, kad nedraudžia mergaitei matytis su mama – esą pati mergaitė to nenori.

Antstolė S. Vaicekauskienė, kuriai teko užduotis įvykdyti teismo sprendimą, yra teigusi, kad lauks N. Venckienės geros valios ir tikisi, kad ji gražiuoju mergaitę pristatys mamai. Atrodo, šis terminas jau baigėsi.

Tačiau S. Vaicekauskienė užtikrino, kad prievarta prieš mergaitę jokiu būdu nebus naudojama. Esą, ji gali būti panaudota tik prieš tuos asmenis, kurie trukdys įvykdyti teismo sprendimą.

L.Stankūnaitė policijoje dukros nesulaukė
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Klausimų sukėlė „Go Vilnius“ dirbančių vadovų skaičius: tokių – apie 50, o didžiausia alga beveik 10 tūkst. eurų (9)

Oficiali Vilniaus miesto plėtros agentūra „ Go Vilnius “ nustebino ten dirbančių vadovų...

Karas Ukrainoje. Ukrainai pavyko Maskvoje sunaikinti Rusijos gynybos ministerijos sraigtasparnį Ka-32 Zelenskis: Rusija perėmė iniciatyvą, kol JAV delsė teikti paramą

Ukrainos žvalgybos pareigūnams (GUR) pavyko Maskvoje sunaikinti rusų sraigtasparnį Ka-32. Šis...

„Simpsonai“ numarino 34 metus figūravusį personažą: gerbėjai liko priblokšti

Sekmadienio vakarą ilgametis „Fox“ animacinis serialas „The Simpsons“ („ Simpsonai “)...

Prieš su ruse kovoti nesutikusią lietuvę – kibernetinė ataka: akivaizdu, kad tai kažkam labai nepatiko (16)

Po to, kai Lietuvos bokso federacija savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje paskelbė...

SuTaupyk

Riešutų kremo verslą vystantis Mindaugas: įsigijome jį su užsidegimu kurti

Prekių ženklą „Sviestas sviestuotas“ puikiai žino mėgstantys riešutų kremą. Jį prieš...