aA
"Australijos rinktinė žaidė kaip galėjo, o mes - kaip norėjom", - vakar mūsų šalies krepšininkų pergalę prieš australus kovoje dėl bronzos 89:71 apibūdino Barselonos ir Atlantos žaidynėse taip pat stovėjusiai ant garbės pakylos Lietuvos krepšinio rinktinei vadovavęs Vladas Garastas.
Treneris pažymėjo, kad - peržvelgus atkurtos nepriklausomybės dešimtmetį - mūsų šalies krepšinis tvirtai žengia antroje vietoje, iškart po JAV. Per tris pastarąsias olimpiadas (1992, 1996 ir 2000 m.) tik amerikiečių "Svajonių komanda" ir Lietuva kaskart pelno medalių.

"Nežinau, kaip kitur, bet Ispanijoje daug kas kalba, kad mačas JAV - Lietuva būtų buvęs nuostabiausias finalas, o Prancūzija ir Australija turėjo kovoti dėl bronzos. Toks jėgų pasiskirstymas būtų buvęs objektyviausias", - pasakojo reabilitaciją po kelio traumos Barselonoje tęsiantis buvęs Lietuvos rinktinės kapitonas Artūras Karnišovas.

Dviejų olimpiadų prizininkas Sergejus Jovaiša po turnyro gyrė matematiko diplomą turinčio Lietuvos komandos trenerio Jono Kazlausko puikius sugebėjimus: "Viskas buvo apskaičiuota preciziškai tiksliai, o žaidėjai ne mažiau tiksliai vykdė užduotis. Lenkiu savo žilstančią galvą prieš mūsų rinktinę".

Lietuvos rytas
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

FNTT visoje Lietuvoje atliko 40 kratų: dėl galimai apgaule įgytų 4 mln. eurų – įtarimai 9 asmenims (8)

Devyni asmenys įtariami apgaule galėję įgyti per 4 mln. eurų Europos Sąjungos ( ES )...

Iš Grybauskaitės – įspėjimas dėl JAV rinkimų baigties papildyta (8)

Artėjant šalies vadovo rinkimams , kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė tikina...

Netikėtai mirusio Pauliaus Jaskūno gedi bičiuliai ir kolegos: dalijasi jautriais prisiminimais

Po sukrečiančios žinios apie garsaus bosisto Pauliaus Jaskūno mirtį, jo artimi žmonės, kolegos...