Tiems, kas nori pasigaminti ką nors šventiško, tačiau nemėgsta kepti tortų, siūlome paprastesnį variantą. Pasigaminkite šokoladinius triufeliukus - ir patys pasmaližiausite, ir turėsite kuo per Kalėdas užklydusį svečią pavaišinti.
Triufeliai
45 vnt.

Produktai:

150 g miltų, 4 arb. šaukšt. kepimo miltelių, 50 g cukraus, 2 pakeliai vanilinio cukraus, 4 valg. šaukšt. pieno, 10 lašų romo aromato arba 2 šaukštai romo, 50 g sviesto, 125 g aliejaus, 65 g cukraus pudros, 25 g kakavos miltelių, 1 kiaušinis, 75 g migdolų drožlių, 400 g juodo šokolado.

Gaminimas:

1. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, įlašinkite 4 lašus romo aromato ir supilkite pieną. Gerai išmaišykite ir sudėkite gabaliukais susmulkintą sviestą, viską sumaišykite, suvyniokite į plėvelę ir įdėkite atšaldyti 30 min.

2. Tešlai atvėsus, iškočiokite ją 4 mm sluoksniu ir formelės arba mažo stikliuko pagalba išpjaukite 45 apvalias formeles. Likusią tešlą supjaustykite juostelėmis ir kepkite viską 10 min 180º temperatūroje.

3. Sumaišykite augalinį aliejų, cukraus pudrą, kakavos miltelius, kiaušinį ir likusį vanilinį cukrų bei romo aromatą. Sutrupinkite į šią juostelėmis supjaustytą iškepusią tešlą bei migdolų drožles. Viską gerai išmaišykite ir sudėliokite krūvelėmis ant iškeptų tešlos apskritimėlių.

4. Ištirpinkite šokoladą ir glazūruokite juo kiekvieną triufelį.

Skanaus!

Gaminimui: 70 min;

Tešlos atšaldymui: 30 min;

Kaloringumas: 110 kkal / 1 porc.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Neseniai po rekonstrukcijos atidarytoje „Maximoje“ – sujudimas: evakuojami pirkėjai (148)

Vilniuje vos prieš dešimt dienų po keturis mėnesius trukusio atnaujinimo atidarytoje Mindaugo g....

Artėja visiškas Saulės užtemimas: kaip į tai reaguos gyvybė Žemėje (60)

Veikiausiai girdėjote, kad rugpjūčio 21 dieną įvyks Saulės užtemimas. Tūkstančiai žmonių...

Šią savaitę orai nelepins: skėčio reikės beveik kasdien

Šią savaitę skėčių beveik nepaleisime iš rankų, ypač savaitės pradžioje. Antroje savaitės...

Vilniaus oro uosto tako remontas – tik pradžia (30)

Laiku baigtas Vilniaus oro uosto tako remontas buvo tik pradžia – per artimiausius kelerius metus...

Lietuva apsisprendė – pažadas NATO bus įgyvendintas, bet džiaugsmą lydi nerimo signalai (1227)

Kitąmet Lietuva pirmą sykį per pastaruosius du dešimtmečius gynybai skirs 2 proc. BVP –...

Šešis ne savo vaikus auginanti moteris: dabar apsisukti ir išeiti negaliu (6)

Pasibeldus į vieno iš „ SOS vaikų kaimo “ namelio duris, pirmasis mane lojimu pasitinka prie...

R. Valatka. Pagonišką nuotykių ilgesį aitrina nedegantys kumečių laiškai iš praeities (340)

Aksominis sezonas. Turėjo baigtis su Žoline. Bet nesibaigė. Užplūdusi šiluma ir akivaizdžiai...

Nematyta Anykščių pusė: daug netikėtų atradimų – vos per vieną dieną (33)

Anykščiai – miestas siurprizas. Tarp ežerų ir miškų įsikūręs nedidelis miestelis jau nuo...

Ar žinote, kuo gali baigtis per trumpos atostogos? (6)

Sakoma, dar­­bas iš bež­džio­nės pa­da­rė žmo­gų. O ką dar­bas be po­il­sio...

6 stiliaus patarimai moterims su didele krūtine (20)

Bičiulės su mažesne krūtine kas kartą varto akis, kai skundžiatės savo apvaliomis formomis? Jos...