45 vnt.Produktai:
150 g miltų,
4 arb. šaukšt. kepimo miltelių,
50 g cukraus,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
4 valg. šaukšt. pieno,
10 lašų romo aromato arba 2 šaukštai romo,
50 g sviesto,
125 g aliejaus,
65 g cukraus pudros,
25 g kakavos miltelių,
1 kiaušinis,
75 g migdolų drožlių,
400 g juodo šokolado.
Gaminimas:
1. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, įlašinkite 4 lašus romo aromato ir supilkite pieną. Gerai išmaišykite ir sudėkite gabaliukais susmulkintą sviestą, viską sumaišykite, suvyniokite į plėvelę ir įdėkite atšaldyti 30 min.
2. Tešlai atvėsus, iškočiokite ją 4 mm sluoksniu ir formelės arba mažo stikliuko pagalba išpjaukite 45 apvalias formeles. Likusią tešlą supjaustykite juostelėmis ir kepkite viską 10 min 180º temperatūroje.
3. Sumaišykite augalinį aliejų, cukraus pudrą, kakavos miltelius, kiaušinį ir likusį vanilinį cukrų bei romo aromatą. Sutrupinkite į šią juostelėmis supjaustytą iškepusią tešlą bei migdolų drožles. Viską gerai išmaišykite ir sudėliokite krūvelėmis ant iškeptų tešlos apskritimėlių.
4. Ištirpinkite šokoladą ir glazūruokite juo kiekvieną triufelį.
Skanaus!
Gaminimui: 70 min;
Tešlos atšaldymui: 30 min;
Kaloringumas: 110 kkal / 1 porc.
Top naujienos
Delfi fotografas „Eurovizijoje“ gavo išskirtinę galimybę: pateko ten, kur kitiems draudžiama (3)
Į Malmę išvykusi Delfi komanda – žurnalistė Raminta Lukošienė ir fotografas Žygimantas...
Muitininkai sulaikė du „Tesla Cybertruck“ elektrinius automobilius – pradėtas tyrimas dėl sankcijų pažeidimo ir kontrabandos (6)
Muitinės pareigūnai vakar, gegužės 7 d., Šalčininkų kelio poste sulaikė du 2023 m. gamybos...
Silvester Belt pasakė, kurioje „Eurovizijos“ finalo pusėje pasirodys: šiek tiek susinervinau (2)
Antradienį nuaidėjus pirmajam „Eurovizijos“ pusfinaliui paaiškėjo – atstovas Lietuvai...