aA
Lietuvos muzikos įrašų leidybos bendrovė "JAM Records" - pirmoji leidybinė bendrovė Lietuvoje, oficialiai sutikusi nemokamai platinti muzikos įrašus "mp3" formatu svetainėje "mp3.lt".
Lapkričio pradžioje "JAM Records" ir interneto projekto "mp3.lt" autoriai atidarė bendrą nuorodą ( www.mp3.lt/jam), kuria naudodamiesi interneto vartotojai gali atsisiųsti po du pilnus kūrinius "mp3" formatu beveik iš kiekvieno bendrovės "JAM Records" muzikinio albumo.

"JAM Records" reklamos vadybininkas Mindaugas Morkūnas BNS sakė, kad kol kas bus stebima ir vertinama, kiek interneto vartotojų naudosis šia paslauga.

"Nesitikime kol kas iš to gauti jokių pajamų, nes mes labiau suinteresuoti stebėti ir objetyviai įvertinti, kiek tas projektas bus populiarus ir reikalingas. Ateityje galbūt tai bus vienas iš pajamų šaltinių, tačiau dar anksti apie tai kalbėti - dabar tai daugiau reklama", sakė M. Morkūnas.

" Viena iš pagrindinių sąlygų prieš pasirašant bendradarbiavimo sutartį su " mp3.lt " autoriais buvo susitarimas fiksuoti, kiek kartų ir iš kur per tam tikrą laiką atsisiunčiama "mp3" kūrinių - tik tokiu būdu bus įmanoma stebėti muzikos įrašų rinką ir jos situaciją internete", sakė "JAM Records" reklamos vadybininkas.

Anot M. Morkūno, jei susidomėjimas "mp3" kūriniais bus didelis, galbūt bus planuojama prekyba muzikos įrašais internetu.

BNS
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0