aA
Neseniai pradėjusios veikti Lietuvos interneto prekybos sistemos " www.rinkis.lt" kūrėjai ir investuotojai tikisi, kad investuotos lėšos atsipirks per vienerius dvejus metus.
Sistemą prižiūrinti bendrovė "Rinkis pats" pelno tikisi gauti iš reklamos užsakymų bei planuojamo įvesti komisinio mokesčio už sudarytus sandorius.

Tarptautinėje parodoje "Infobalt 2000" ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje "Rinkis pats" projekto vadovas Tauras Talandis teigė, jog "www.rinkis.lt" yra jau dabar realiai veikianti sistema, o ne bandymas pademonstruoti elektroninės komercijos galimybes.

Sistemos kūrimą finansavusio investicijų fondo "Lohmus Haavel & Viisemann" atstovas Lietuvoje Tadas Langaitis sakė, jog investuotos lėšos turėtų atsipirkti po vienerių dvejų metų.

Jis neatskleidė, kiek lėšų buvo investuota į naujosios prekybos sistemos kūrimą.

Pasak T. Langaičio, netolimoje ateityje tinklalapyje "rinkis.lt" turėtų būti įvestas komisinis mokestis už sudaromus sandorius, svyruosiantis nuo 1 iki 5 proc. sandorio vertės.

Interneto prekybos sistema "www.rinkis.lt" buvo įkurta šių metų spalį susijungus dviem Lietuvos interneto aukcionams - www.aukcionai.lt ir www.pirk.lt, kuriuos buvo įkūrę Lietuvos informacinių technologijų bendrovė "Labas" ir Estijos bendrovė "AS Consolidated Auctions".

Naujoje elektroninėje prekybos sistemoje dalyvauja per 6 tūkst. registruotų pirkėjų ir pardavėjų, bendra sistemoje pateiktų prekių vertė viršija 1 mln. litų. Prekes galima parduoti ir fiksuota kaina, ir aukciono būdu.

Projektas "www.rinkis.lt" yra tarptautinio aukcionų tinklo, kurį sukūrė "AS Consolidated Auctions", narys. Šio tinklo dalyviai Latvijoje ( www.perc.lv), Estijoje ( www.osta.ee) ir Rusijoje (oho.ru) šiuo metu turi daugiau kaip 30 tūkst. vartotojų.

Tarptautinio aukcionų tinklo savininkai neslepia, kad ateityje tikisi šį tinklą parduoti panašia veikla užsiimančiai Vakarų bendrovei.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0