aA
Netolimoje ateityje galima bus skaityti ir siųsti elektroninį paštą, naršyti internete, stebėti naujausias žinias bei bendrauti su savo kontora ar namais būnant keliolikos kilometrų aukštyje.
Šiandienos komerciniai oro skrydžiai dar neteikia tokios galimybės savo keleiviams. Tačiau lėktuvų gamybos gigantė kompanija “Boeing” ir mažesnės technologijų kompanijos tikisi jau kitais metais pateikti interneto ir pramogų paslaugas keliautojams oru.

Paslaugos bus teikiamos pasitelkus aukštos kokybės palydovines sistemas, kompiuterių tarnybines stotis, specialias lėktuvuose įtaisytas antenas, kurios perdavinės interneto duomenis į keleivių nešiojamus kompiuterius. Visu tuo galės naudotis eiliniai keliautojai, pradedant JAV vidiniais skrydžiais, teigia atstovai.

Ekspertai tikina, kad mobiliojo interneto ryšio poreikis atsirado kaip tik dėl to, kad komercinės skrydžių kompanijos ieško naujų būdų kaip praplėsti paslaugų ratą, kartu padidinti pajamas ir įgauti daugiau patirties. Tačiau iki šiol, interneto ryšio įdiegimas lėktuvuose buvo pernelyg brangus ir gremėzdiškas.

“Boeing” kompanija bando suderinti “senąją” ir “naująją” ekonomikas savo lėšomis, siekdama būti pirmąją mobiliųjų komunikacijų panaudotoja šioje srityje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0