aA
Slaptajam policijos informatoriui prabilus, kad jis neva dar prieš Drąsiaus Kedžio surengtas žudynes teikė informaciją apie planuojamus nusikaltimus, apklausiami ne tik esami ar buvę policijos pareigūnai, bet ir prokurorai. Pasak generalinio prokuroro Dariaus Valio, šiuo metu kai kurie prokurorai jau apklausti, kitus apklausti planuojama.
D.Valys ir S.Skvernelis Seimo komitete aiškinosi dėl D.Kedžio ir kitų bylų
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

„Kai kurie prokurorai apklausti, kai kuriuos dar planuojama apklausti. (...) Apklausų metu ir aiškinamės, kiek jie žinojo ir kaip jie į tą informaciją, kurią žinojo, reagavo“, - žurnalistams sakė generalinis prokuroras.

Generalinis prokuroras trečiadienį lankėsi Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdyje, kuriame dalyvavo ir Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis bei vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

Posėdyje buvo aptarta situacija D. Kedžio byloje, kurioje po dvejų metų prabilo slaptuoju policijos informatoriumi save vadinęs žmogus ir pareiškė, kad apie planuojamas žudynės suteikė visą informaciją ir neva policija tam galėjo užkirsti kelią.

Besiaiškinant slaptojo informatoriaus pateikiamus duomenis įtarimai jau pareikšti mažiausiai penkiems pareigūnams, Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) viršininkas Algirdas Matonis apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Pasak policijos generalinio komisaro S. Skvernelio šiuo metu A. Matonis serga, todėl dėl jo tolesnio darbo nediskutuojama. Tačiau komisaras pabrėžė kol kas nematąs trukdžių A. Matoniui toliau dirbti savo darbo – bent jau kol nėra tapęs įtariamuoju.

„Jis dabar serga. Kai pasveiks, sugrįš į darbą, pažiūrėsime, kokioje stadijoje yra ikiteisminis tyrimas, kokie yra priekaištai jam bei ką jis pats galvoja, tada ir mes galvosime“, - po posėdžio sakė S. Skvernelis.

„Šiandien jam suteiktas specialaus liudytojo statusas, aš nematau, kad jis negalėtų darbuotis“, - tęsė komisaras, pabrėžęs, kad net ir įtarimų pareiškimas dar nereiškia, kad žmogus taps kaltinamuoju.

Generalinis prokuroras D. Valys neatmeta galimybės, kad įtariamųjų bus ir daugiau.

DELFI primena, kad prokurorai jau yra pareiškę įtarimus generalinio komisaro pavaduotojui Visvaldui Račkauskui, kuris iškart atsistatydino. Iš pareigų pasitraukė ir įtariamuoju tapęs Marijampolės policijai vadovavęs Tomas Ulpis.

Generalinė prokuratūra ikiteisminį tyrimą atlieka dėl Policijos departamento pareigūnų galimo piktnaudžiavimo ir tarnybos pareigų neatlikimo, nesuteikiant prokurorams visos turimos informacijos apie asmenis, galinčius duoti parodymus dėl Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymo aplinkybių.

Neseniai į žurnalistus kreipęsis kauniečio D. Kedžio draugu prisistatęs vyras tvirtino pranešęs V. Račkauskui, A. Stončaičiui, T. Ulpiui apie D. Kedžio ketinimus 2009 m. spalį nušauti Kauno apygardos teismo teisėją J. Furmanavičių, savo dukters motiną Laimutę Stankūnaitę, jos seserį V. Naruševičienę, buvusį Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą.

D. Kedys šiuos asmenis kaltino pedofilija ir sąvadavimu.

Pats D. Kedys vėliau taip pat rastas negyvas, tačiau nustatyta, kad jo mirtis nesmurtinė, A. Ūsas mirė, kai neblaivus keturračiu padarė avarija ir prigėrė kūdroje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Ant ledo – kraujo klanai, butelių šukės ir įsilinksminęs Jasikevičius: penki ritulininkų nuotykiai Lietuvoje

Pasų neturėję ir dėl to diskvalifikuoti konkurentai, dujų nuotėkis per varžybas, žiūrovus...

10 metų pakeltose lysvėse daržininkaujanti Renata Ničajienė pasakė, ką jose auginti, o ko ne (1)

Į svetimą daržą paspoksoti mėgstantys internautai sutiks – Renatos Ničajienės pakeltos...

Tokio savaitgalio laukėme jau seniai: viena diena bus ypač vasariška

Šiandien mūsų šalies orus lems aukšto slėgio sūkurio vakarinė dalis.

Motiejūno vedama „Monaco“ dramatiškai parklupdė Šaro „Fenerbahče“ (2)

„Monaco“ su Donatu Motiejūnu dramatiškai atsitiesė Eurolygos ketvirtfinalio serijoje. Pirmame...

Fausta Marija Leščiauskaitė. Rytinė kava iš Kalabybiškio miesto savivaldybės puodelio, garbės raštai ir 100 tūkstančių šokoladui Seime (17)

„Mes čia jums tokią dovanėlę turime”, – išgirstu žodžius, kurie sukelia dejavu jausmą....

Radinys Argentinoje nustebino paleontologus: tai – čakizauras, iki šiol neregėtas unikalios anatomijos padaras

Argentinos paleontologai skelbia atradę naują vidutinio dydžio žolėdį dinozaurą – šie...