aA
Mergaitė, apkandžiota šuns
Mergaitė, apkandžiota šuns
© "Lietuvos žinios"
Pirmadienį D.Lekerauskaitė buvo operuota Panevėžio ligoninės vaikų reanimacijos skyriuje. Medikai jai susiuvo žaizdas galvoje ir kojoje. Vakar šešiametė perkelta į pirmą vaikų ligų skyrių. Pasak vaikų reanimacijos skyriaus vedėjo Auksento Morkevičiaus, šuns įkandimai visuomet pavojingi dėl infekcijos ir kitokių komplikacijų.

Užpuolė

Pirmadienio vakarą, apie 20 valandą, didžiulis šuo išbėgo iš daugiabučio namo F.Vaitkaus gatvėje laiptinės ir puolė ant mergaitės, einančios su motina. Įkandin palaido šuns iš laiptinės išėjo vos pastovintis A.Vaičelis. Šuo buvo su pavadėliu, tačiau be antsnukio.

Kaip pasakojo mergaitės motina Loreta Lekerauskienė, ji su dukra grįžo iš parduotuvės "Iki". "Staiga iš laiptinės išbėgo šuo. Iš pradžių nieko blogo nepamaniau, mat šuo buvo su pavadėliu. Tačiau jis išsilaisvino ir puolė mano dukrą. Iš paskos išpuolė girtas šeimininkas, jis nėjo, o šliaužte šliaužė paskui šunį", - sakė ji.

Agresyvus šuo nuplėšė mergaitei nuo galvos kepuraitę, vėliau įkando jai į koją. Girtas buvęs 2-ojo policijos komisariato budėtojas 48 metų A.Vaičelis šuns suvaldyti nesugebėjo.

Gindamosi nuo didžiulio šuns motina ir jos dukra bandė sėsti į važiuojantį automobilį.

Dingo

Vakar vakare policijos pareigūnai dar nebuvo suradę ir apklausę buvusio bendradarbio. Pasak 1-ojo policijos komisariato komisaro Valentino Andrejevo, A.Vaičelis dingo kartu su šunimi. Buvusiam policininkui už šuns vedžiojimą be pavadėlio gresia administracinė bauda nuo 200 iki 500 Lt.

Tame pačiame name kaip ir A.Vaičelis gyvenantys nukentėjusios mergaitės tėvai įsitikinę, kad dėl nelaimės kaltas neblaivus šuns šeimininkas.

F.Vaitkaus gatvės namo kaimynai jau seniai nerimauja dėl A.Vaičelio laikomo gyvūno. Pasak jų, neblaivus šeimininkas dažnai vedžioja augintinį be pavadėlio. Vien pernai Lietuvoje nuo šunų įkandimų nukentėjo 10 tūkst. žmonių. Praėjusią savaitę Seimas priėmė Gyvūnų globos, laikymo ir naudojimo įstatymo pataisas ir sugriežtino šunų laikymo taisykles. Dabar žmonės, namie laikantys agresyvius šunis, turi gauti specialų leidimą.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0